29 вересня 2024, неділя

Як в Олександрії корумпований чиновник знову попався на хабарі

У прокуратурі Кіровоградської області офіційно прокоментували затримання олександрійського екс-чиновника на другому хабарі. Про це пише Моя Олександрія.
"Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області в скоєнні корупційного злочину викрито колишнього завідувача сектору з питань державної реєстрації Олександрійської РДА.
Колишній чиновник, який звинувачується у скоєнні аналогічного злочину в червні поточного року, але за рішенням суду перебуває під заставою, вимагав у жителя міста Олександрії неправомірну вигоду за вплив на прийняття посадовими особами сектора з питань державної реєстрації Олександрійської РДА позитивного рішення про реєстрацію земельної ділянки, який заявник отримав у спадок і право власності на який за ним визнано судом.
Корупційна схема рішення такого роду питань полягала в тому, що крім сплати передбачених законом платежів, необхідно сплатити колишньому чиновнику 3 тисячі гривень за "послуги" і 800 гривень за "узгодження" питання в Держгеокадастрі.
Вчора в місті Олександрії після отримання 3 тисяч гривень колишнього чиновника затримали слідчі прокуратури області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом).
Зараз чиновника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про оголошення підозри в скоєнні зазначеного злочину і обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування триває ", – повідомила прес – служба прокуратури області.
Нагадаємо , затриманий влітку за хабар олександрійський чиновник Сергій Куранов взяв ще один хабар вчора, 22 вересня.
 

Як в Олександрії корумпований чиновник знову попався на хабарі
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований