03 травня 2024, п’ятниця

Фіскальна служба Кіровоградщини попереджає про фальсифікат алкоголю

У період з 22 по 26 вересня 2016 року у Харківській, Донецькій, Миколаївській областях зафіксовано чисельні випадки отруєння людей алкогольним сурогатом, у тому числі факти загибелі осіб внаслідок інтоксикації фальсифікованим алкоголем. Про це пише Перша Електронна.
У Харківській області небезпечні алкогольні напої придбані споживачами у магазинах, що належать одному власнику – приватному підприємцю і розташовані у Вовчанському та Ізюмському районах Харківської області. За даними фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 115 «Умисне вбивство» та ч. 3 ст. 204 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» Кримінального кодексу України, власника торгівельних об’єктів  затримано.
На сьогоднішній день працівниками оперативних підрозділів та інших структурних підрозділів Головного управління ДФС у Кіровоградській області активізовано оперативно-розшукові заходи щодо припинення незаконної діяльності з виробництва, постачання та розповсюдження контрафактних і контрабандних алкогольних напоїв на території області, а також здійснюється відпрацювання торгівельних об’єктів, баз накопичення і зберігання алкогольних напоїв на предмет виявлення фактів зберігання та реалізації контрафактного алкоголю, що становить загрозу життю та здоров’ю людей. Тому просимо вас з порозумінням відноситись до дій працівників обласного відомства.
Крім того, повідомляємо, що ГУ ДФС у Кіровоградській області протягом 2014-2016 років видавало єдиному виробнику горілки Кіровоградської області – ТОВ „Олександрія-БЛіГ” (код ЄДРПОУ 31969320) марки акцизного податку (далі – МАП), в яких 6-ти значний номер розпочинається з нуля (0), наприклад – 010532, 005874.
Алкогольні напої під торговою маркою ТОВ „Олександрія-БЛіГ” з датою виробництва з 01.01.2014 року по теперішній час, які марковані МАП з 6-ти значними номерами, в яких перші цифри відмінні від нуля (0), наприклад – 145325, 356987 вважаються немаркованими (дані алкогольні напої вироблені нелегально) та підлягають вилученню працівниками оперативного управління ГУ ДФС в області або органів Національної поліції у Кіровоградській області.
Звертаємося до вас з попередженням, ні в якому разі не купувати алкогольні напої невідомого походження, без акцизних марок, у сумнівних точках продажу, а також попередити своїх знайомих про тяжкі наслідки вживання фальсифікату та бути пильними.
У разі наявної інформації, скарг щодо розповсюдження фальсифікованої алкогольної продукції, виявлення фактів отруєння мешканців алкогольними напоями на території Кіровоградської області просимо повідомляти відповідну інформацію.
Фіскальна служба Кіровоградщини попереджає про фальсифікат алкоголю
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований