04 травня 2024, субота

Дії міського голови Олександрії проти журналістів мають ознаки злочинів – НСЖУ

Бажання Степана Цапюка перевірити доходи журналістів через податкову службу і пенсійний фонд містять ознаки багатьох злочинів – від самоуправства до порушення недоторканності приватного життя та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Про це пише Національна спілка журналістів України (НСЖУ), повідомляє Моя Олександрія.
Нагадаємо, на засіданні виконкому Олександрійський міський голова в розмові зі своїм заступником по економіці Сергієм Гриценко публічно обговорили питання, як вони будуть діяти проти міських журналістів і якими методами. Зокрема, мер дав вказівку перевірити, що заробляють журналісти, які "вчать нас, як треба працювати".
На думку відомого медіаюриста Інституту розвитку регіональної преси Олександра Бурмагіна, мер вийшов за межі наданих повноважень.
"У подібному вказівці міського голови ознаки багатьох злочинів, від самоуправства до порушення недоторканності приватного життя та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів", – сказав він.
"Якщо хоча б когось із журналістів почне рухати фіскали або пенсійний фонд – відразу оскаржити таки дії в адміністративний суд, і в суді вимагати обґрунтування з їх боку підстав для таких перевірок", – додав Бурмагін.
"Будь-яке озвучування з боку міської влади інформації про стан місцевих журналістів буде доказом завершення протиправних дій", – підсумував медіаюрист.
Нагадаємо, Олександрійська організація НСЖУ виступила зі зверненням про тиск з боку мера, який розпорядився перевірити доходи працівників ЗМІ.
Дії міського голови Олександрії проти журналістів мають ознаки злочинів – НСЖУ
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований