19 травня 2024, неділя

На Кіровоградщині 22 пожежі спричинили діти

З початку року на території області з вини дітей виникло 22 пожежі,  у результаті яких три дитини – загинули. Про це у своєму зверненні до батьків пише начальник Управління ДСНС України у Кіровоградській області генерал-майор служби цивільного захисту  Віктор  Федорчак, повідомляє Златопіль.
 
У своєму зверненні головний рятувальник області зауважує, що діти – це найдорожче, що у нас є, і загибель дитини є непоправною втратою для батьків:
 – Щоб біда не постукала у ваші двері, – пише Віктор Федорчак, – ви повинні навчити дитину відрізняти хороше від шкідливого й небезпечного, застерегти від необачних вчинків, створити безпечні умови для життя та розвитку.  
Як зауважує генерал-майор, дуже часто діти, скеровані природною цікавістю та допитливістю, беруть сірники чи експериментують з небезпечними речовинами, або, наслідуючи дорослих, вмикають газову плиту чи праску, що може мати непоправні наслідки. Тож, аби вберегти життя своїм дітям, батькам просто необхідно знайти час на розмову з ними, роз’яснити їм  важливість та небезпечність води, газу, вогню,  електричного струму, дати чіткі поняття і сформувати навички, як діяти в тій чи іншій ситуації, у тому числі – й надзвичайній.
Начальник УДСНС в Кіровоградській області закликає батьків власним прикладом демонструвати обережність у поводженні з вогнем, побутовою хімією, ліками, легкозаймистими речовинами та вибухонебезпечними предметами.
Проявляйте терпіння у вихованні –  оберігайте здоров’я та життя ваших дітей!
 

 

 

На Кіровоградщині 22 пожежі спричинили діти
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований