03 травня 2024, п’ятниця

У Кропивницькому бібліотека проведе виставки, програми та засідання літературного клубу

З 16 по 22 січня Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує:
Книжкові виставки та виставки творчих робіт:
У відділі популяризації книги продовжує діяти книжкова виставка «Соборна Україна: історична ретроспектива», присвячена Дню Соборності України. День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.
Цій знаменній події присвячена виставка, матеріали  якої акцентують увагу на історичних фактах. Тож вивчаймо власну історію і цінуймо здобутки попередників!
У відділі сприяння технічній творчості молоді діє книжкова виставка «Українська хата традиціями багата». Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками. Виставку оформлено з метою розширення знань про українські народні традиції, обряди, спосіб життя, виховання любові до народної вишивки, шанобливе ставлення до історичного минулого свого народ.
з 16 січня у відділі мистецтв буде презентовано книжкову виставку «Зима на полотнах художників». Перед глядачами розгорнеться галерея чудових зимових краєвидів неповторних та талановитих художників України та світу.
з 17 січня у відділі популяризації книги буде оформлено книжкову виставку «Крути: символ української нескореності», присвячену Дню пам’яті Героїв Крут. Трагічна загибель Студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. Виставку оформлено з метою збереження пам’яті про героїчні дні юнаків в обороні Волі України.
з 17 січня у відділі абонемента буде представлено книжкову виставку «Ім’я як символ».  На виставці будуть представлені книги, в назвах яких зустрічаються імена. До уваги читачів буде представлена українська та зарубіжна література, а також книги для підліткового віку. Дізнайтесь про цікаві історії цих імен та їх героїв переглянувши оформлену виставку!
Масові заходи:
18 січня о 16.00 відбудеться розширене засідання літературного клубу «Ліра». В рамках заходу відбудеться зустріч-спілкування з молодою кропивничанкою, членом Національної спілки письменників України «Поетесою та дослідницею» – Надією Частаковою. Також традиційно відбудеться «Творча майстерня» під час якої учасники засідання поділяться власними творчими здобутками.
18 січня о 14.00 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть пізнавальну програму «Від святвечора до Водохреща». Захід проходитиме у вигляді зустрічі зі священиком Спасо-Преображенського Собору Іваном Шемедюком, який розповість учасникам про цикл зимових свят з християнської точки зору;
20 січня о 14.00 у відділі сприяння технічній творчості молоді відбудеться  розважально-пізнавальна програма «Ой, прийдуть до тебе три празники в гості». Учасники заходу дізнаються про цикл новорічних свят, стануть учасниками майстер-класу зі створення об’ємної сніжинки та зігріються за горнятком запашного чаю.
У відділі Інформаційних технологій та електронних ресурсів тривають безкоштовні курси комп’ютерної грамотності за підтримки Міжнародного фонду ІДЕА, в рамках програми Microsoft Unlimited Potential. Заняття відбуваються кожного вівторка, четверга та неділі о 10.00. Запрошуємо усіх бажаючих.
Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва. 
Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний – субота.
Ілюстрація – prostir.ua
 

У Кропивницькому бібліотека проведе виставки, програми та засідання літературного клубу
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований