06 травня 2024, понеділок

Минулого тижня на Кiровоградщинi госпiталiзовано 342 людини з грипом

На третьому тижнi в областi продовжується закономiрна тенденцiя до зниження захворюваностi на ГРI та грип. Всього за минулий тиждень захворiло 4350 осiб, з них 53 %  дiтей. Такi данi оприлюднив обласний лабораторний центр. Про це пише Златопіль з посиланням на Рідний Край.
Епiдемiчна ситуацiя з грипу та ГРI в областi вiдносно спокiйна. Показник захворюваностi не перевищив значення епiдпорогу та знаходиться на рiвнi: мiнус 25,6 % до епiдпорогу (iнт.пок. 449,97, епiдпорiг 605,05).
Зареєстровано значне зниження захворюваностi в мiстах Олександрiї, Кропивницькому, Свiтловодську, Знам’янцi та в iнших районах. Разом з тим на 10-ти адмiнтериторiях рiвень захворюваностi продовжує перевищувати значення епiдпорогiв вiдповiдних територiй (Новгородкiвський, Кiровоградський, Бобринецький, Вiльшанський, Голованiвський, Долинський, Знам´янський, Компанiївський, Маловискiвський, Свiтловодський райони).
Найвищий показник захворюваностi – в Свiтловодському районi (1110,84 на 100тис.нас.), найнижчий – в Новоукраїнському районi (112,4 на 100 тис.нас.). За минулий тиждень в областi госпiталiзовано 342 хворих, з них 74% дiти та пiдлiтки до 17 рокiв. Летальних випадкiв не зареєстровано.
У вiрусологiчнiй лабораторiї обласного лабораторного центру минулого тижня проведено 13 дослiджень зразкiв матерiалу вiд хворих на ГРI, лабораторно пiдтверджено  2  вiруси грипу А (H3N2).
В областi продовжується вакцинацiя проти грипу. Минулого тижня вакциновано 132 мешканцiв областi вакциною Ваксiгрип (Францiя). Всього з початку епiдсезону на Кiровоградщинi щеплено проти сезонного грипу – 3405 осiб, з них 16 % дiтей та 59% медичних працiвникiв.
фото – likar.ua
     
Минулого тижня на Кiровоградщинi госпiталiзовано 342 людини з грипом
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований