27 квітня 2024, субота

На Кіровоградщині виявили масштабне рейдерське захоплення землі

На Кіровоградщині у Благовіщенському (колишній – Ульянівський) районі заявляють про безпрецендентне рейдерське захоплення землі. До рук зловмисників перейшло близько п'яти сотень земельних паїв. Інформацію про це Златополю повідомили в Анттирейдерському штабі Кіровоградщини.
Як повідомив нашому виданню сільський голова одного із постраждалих від захопленн сіл, у період з 20 грудня 2016 року по 20 січня цього року реєстратором Новоархангельської селищної ради без відома власників земельних наділів було проведено реєстрацію права оренди цих наділів на 10 років на таке собі ТОВ "Агро інвест Україна". 
– З'ясувалося, що договори реєструвалися навіть на земельні ділянки, на які уже укладено договори оренди. Крім того, реєструвалися договори оренди на померлих осіб. – повідомив голова села Данилова Балка Володимир Осієвський. – Нами уже надіслано звернення до народних депутатів Оолександри Кужель та Вадима Івченка – народні депутати зазначили, що це питанння буде вирішуватися на рівні Міністерства. Крім того, на найближчій сесії Кіровоградської обласної ради за ініціативи голови фракції "Батьківщина" буде розглянуто наше питання. 
За словами Володимира Осієвського, фактом рейдерства, завдяки зверненням селян і роботі депутатів від "Батьківщини", зацікавилися правоохоронці. Наразі документи на право оренди на близько 500 паїв уже вилучено у реєстратора Новоархангельської селищної ради. 
В Антирейдерському штабі Кіровоградщини нам повідомили, що звернулися з головою Благовіщенської РДА до обласної реєстраційної служби,з питання масового рейдерського захопленню, земель господарств Благовіщенського району.  25 січня 2017 року слідчі отримали рішення Благовіщенського (Улянівського) районного суду про вилучення зареєстрованих справ та накладення заборонии на подальшу реєстрацію земельних актів. Слідчими також вилучено зареєстровані справи. Тривають слідчі дії.
Володимир Валерійович Осієвський повідомив, що на території села Данилова Балка шахрайським методом було захоплено 145 земельних паїв. Крім того, від рейдерства постраждали мешканці сіл Кам'яна Криниця, Великі Трояни, Йосипівка, Мечиславка та Богданове (усі – Благовіщенський район).
Нагадаємо, Антирейдерський штаб Кіровоградської області було засновано активістами та депутатами від "Батьківщини" в минулому році задля боротьби із рейдерством на Кіровоградщині. Наразі  Антирейдерський штаб займається юридичним супроводом даної справи.
Ілюстрація – sockraina.com
 

На Кіровоградщині виявили масштабне рейдерське захоплення землі
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований