19 квітня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині грабіжники катували родину фермерів (ФОТО)

На Кіровоградщині стався черговий напад на фермера. Володимир Рибінський з дружиною став жертвою розбою просто у власній оселі. Про це пише Златопіль з посиланням на Гречку.
Про це у Фейсбуці повідомив голова обласної організації "Аграрної партії" Сергій Таровик.
Рибінський Володимир Йосипович розпочав свою фермерську діяльність одним з перших в області в далекі 90-ті.
26 січня близько 2-ї години ночі в будинку у с.Соколівське, Кіровоградського району, відбувся збройний розбійний напад, у якому взяли участь троє невідомих чоловіків.
Засобов спостереженя в домі не було.
"Злочинці, погрожуючи зброєю, по звірячому побили господаря, застосувавши грубу фізичну силу по відношенню до його дружини. Навіть уявити не можна який переляк отримала семирічна онука Настуня, яка в цю ніч перебувала в гостях у дідуся і на очах якої відбулась ця розправа.
«Незвані гості» проникли в помешкання через вікно, попередньо його зламавши, після побиття господарів заволоділи коштами, які зберігалися вдома, та зникли в невідомому напрямку." – пише Таровик.
Рибінському нанесено тяжкі тілесні ушкодження. Він був доставлений швидкою медичною допомогою, яка прибула, до речі, з великим запізненням після виклику, до обласної лікарні, де був госпіталізований в реанімаційне відділення.
"Це вже третій, за кілька останніх років, розбійний напад на фермера. Можливо це не просто розбійний грабіж, а прелюдія, шляхом залякування, до рейдерського захоплення господарств, які заснував Володимир Йосипович. І ніякий антирейдерський закон тут мабуть не допоможе. Як і в лихі 90-ті роки зброя і кулаки стають головними аргументами в дискусії з фермерами." – розповідає партієць.
У поліції факт розбійного нападу підтвердили. 
"В даний час поліцейські працюють над встановленням осіб підозрюваних та розкриття даного злочину. Розпочато кримінальне провадження за частиною 3 ст.187 Кримінального кодексу України "Розбій". Санкція статті передбачає покарарння у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років із конфіскацією майна." – зазначила речник ГУ НП у Кіровоградській області Віталіна Бевзенко.
Нагадаємо, на Кіровоградщині частими є випадки земельного рейдерства. В окремих районах фермери для самозахисту об'єднуються, аби оперативно реагувати на загрозу.
фото – facebook.com
На Кіровоградщині грабіжники катували родину фермерів (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований