03 травня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині почався суд над “олександрійським маньяком” (ФОТО, ВІДЕО)

Учора, 31 січня, в Олександрійському міськрайонному суді відкрили процес по 47-річному Володимиру Никитюку. Чоловіка звинувачують у вбивствах 13-річного Станіслава Бойко, 21-річної Дарини Озарко та грабежі з замахом на вбивство дівчини, інформує Моя Олександрія
Никитюка прозвали "олександрійським маніяком" або "волинським маніяком". Чоловік родом з Волинської області, де скоїв вбивство молодої жінки, за що сидів в Петрівській колонії №49. Звільнився на рік раніше за "законом Савченко" і осів в Олександрії. Тут підозрюється в скоєнні двох убивств та грабежі з замахом на вбивство дівчини.
На засідання обвинуваченого доставили з Кропивницького СІЗО. Конвой зажадав від присутніх покинути зал і спуститися на поверх нижче. Коли Никитюка ввели по бокових сходах і закрили в "клітці", учасників процесу запросили назад. Никитюк був в теплій картатій сорочці і в'язаній шапці, яку не знімав.

Процес веде колегія з трьох суддів. Голова колегії – новий олександрійський суддя Галина Коліуш. Сторону обвинувачення представляє прокурор відділу Кіровоградської обласної прокуратури Олександр Полянський, захист – призначений державою адвокат Алла Шило.
Никитюк переконує, що не винен, що його обмовили, вибивали свідчення під тортурами:
– У мене були побої, опіки, удари струмом, клемами. Крім цього, мною подано близько 106 скарг на слідство і прокуратуру, – сказав Никитюк суду.
Також підсудний дав коментар пресі (але спілкуватися на камеру не захотів):
– Працівники поліції звели народ в стан бидла і звинувачують невинного. Через те, що я бродяга і не маю родичів, вони порахували, що пред'явлені звинувачення буде складно оскаржити. Я даних злочинів не скоював, і ніяких підстав їх зробити у мене не було, – поділився Никитюк з журналістами.
Потерпілі бачать в Никитюку злочинця. Мати убитого Станіслава Бойко каже, що під нігтями сина знайшли епітелій затриманого, також Никитюк користувався карткою мобільного телефону Станіслава.
На думку прокурора Полянського, з такими звинуваченнями, обставинами і позицією підсудного суд може тривати довго. 
"Три роки може тривати, якщо не більше", – дав прогноз Полянський.
{youtube}v=HnSedW__zRI{/youtube}
Відео та Фото – Моя Олександрія
На Кіровоградщині почався суд над “олександрійським маньяком” (ФОТО, ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований