28 вересня 2024, субота

У Кропивницькому на засідання зібралися керівники профспілок області (ФОТО)

Сьогодні, 22 лютого, у Будинку профспілок, що в Кропивницькому, з 10-00 проходить засідання Ради Федерації профспілок. Участь у засіданні беруть представники профспілкових організацій області. У роботі Засідання також взяв участь голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко.

Як повідомив "Златополю" голова Федерації профспілок Кіровоградської області Максим Баланенко, таке засідання  проходить щороку. На ньому профспілчани підбивають підсумки роботи за рік та розставляють пріоритети в роботі  на рік наступний. 

– Сьогодні, перш за все, розглядаємо питанян як пройшли масові заходи в минулому році, чого ми домоглися. –  коментує Максим Баланенко. – Перш за все, на сьогодні, нас турбує реформа оплати праці. Адже підняття  мінімальної заробітної плати до 3200 гривень не стільки призвело до збільшення реальних прибутків працівників,  скільки породило дуже багато проблем – як і з податкування, на що вказують роботодавці, так і зтак званою  зрівняйлівкою (коли некваліфікований робітник отримує таку ж зарплату, як і спеціаліст).

У свій актив за рік профспілки Кіровоградщини можуть віднести підписання Генеральної Угоди та налагодження  соціального діалогу (основного інструменту роботи профспілок з Урядом). Крім того, профспілки домоглися  перегляду мінімального прожиткового мінімуму, який не переглядався майже 15 років. 
– Зараз наше завдання в роботі з Урядом це, перш за все, прозорі і відкриті тарифи на енергоносії. І саме в  цьому напрямку ми з ним і працюємо. – говорить голова Федерації.

Пріоритетом діяльності профспілок в подальшому, за словами Максима Баланенка, є робота Національної  тристоронньої соціально-економічної ради і допомога первинним профспілковим організаціям.

Щодо того, що не вдалося профспілкам минулого року, глава профспілок Кіровоградщини зазначає:
– Перш за все, це тарифи на енергоносії. Це була наша перша вимога, проте до неї не прислухався ані Уряд, ані Парламент. – зазначає Баланенко. – Ми навіть зверталися до "наших" народних депутатів, обраних від Кіровоградщни, але і в цьому питанні ми не знайшли розуміння. Це наша головна проблема, з якою ми будемо боротися.

Під час засідання Ради федерації профспілок її учасники вирішили ряд питань як організаційного, так і стратегічного характеру. Зокрема, одноголосно було затверджено зміни до положення про постійні комісії Ради Федерації профспілок Кіровоградської області, затверджено нову символіку ФПО, зміни у складі ФПО, звіти про виконання бюджетів Федерації та затверджено Регламент Ради ФПО. Останнє питання потребувало розгляду і змін через зміни в законодавстві.
Фото – Златопіль
На ілюстрації – затверджена символіка ФПО.
 

У Кропивницькому на засідання зібралися керівники профспілок області (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований