28 вересня 2024, субота

На Кіровоградщині піймали вандалів, які обікрали могилу (ФОТО)

На Кіровоградщині поліцейські спіймали «вандалів», які викрали метал із могили. Про це Златополю повідомили в Секторі комунікації поліції Кіровоградської області.
В одному з сіл Новоукраїнського району місцеві жителі помітили підозрілу компанію на території кладовища і одразу повідомили про це поліцейським. Автомобіль, на якому пересувалися спільники, було оперативно затримано. У даний час правоохоронці перевіряють зловмисників на причетність до аналогічних кримінальних правопорушень.

Працівники Новоукраїнського відділу поліції та роти поліції особливого призначення ГУНП в області, що спільно чергували на карантинних постах, отримали повідомлення про скоєння злочину. Буквально за кілька хвилин по тому поліцейські зупинили авто, що рухалося з сусіднього населеного пункту. У транспортному засобі, окрім водія, перебувало ще двоє пасажирів. Всі вони виявилися жителями обласного центру, віком 62, 40 та 37 років.
«Як з’ясувалося, чоловіки перевозили метал, забраний з могили, про що свідчили частини огорожі та надгробку, які було виявлено у салоні авто. Вилучили у зловмисників і знаряддя, з допомогою якого вони розкурочували місце поховання – ломи, сокиру і лопату. Викрадене направлено для проведення експертизи», – розповів начальник Новоукраїнського відділу поліції Ігор Матвійчук.

За цим фатом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою) Кримінального кодексу України. За такі особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Двоє молодших зі зловмисників раніше судимі за вчинення крадіжок.
Фото надано Сектором комунікації поліції Кіровоградської області
 

На Кіровоградщині піймали вандалів, які обікрали могилу (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований