12 травня 2024, неділя

У Кропивницькому членам руху «Білі леви» світить від 5 до 10 років позбавлення волі (ФОТО, ВІДЕО)

Дев’ятьох членів молодіжного руху «White lions», що вчиняли під лозунгами боротьби з потенційними педофілами розбійні напади на городян, учора було затримано співробітниками СБУ за участі та під контролем слідчого відділу прокуратури Кіровоградської області. 
Про це учора під час брифінгу журналістам повідомили начальник слідчого відділу прокуратури Кіровоградської області Сергій Чеботарьов та начальник сектору відділу по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією СБУ в області Сергій Скока. 
Усім затриманим членам «організованої злочинної групи» інкримінують вчинення злочинів кваліфікованих частиною 3 ст. 189 Кримінального кодексу України  – вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи. 
Наразі прокуратура та СБУ повідомляють про 14 встановлених жертв нападів та 34 наявні відеозаписи, що фіксують факт вчинення злочинів. Предметно, що дані записи робили самі члени злочинного угрупування, викладаючи їх як у закритій групі в одній з соціальних мереж, так і у відкритий доступ. 

На запитання журналістів чи планує прокуратура та СБУ в подальшому розслідувати дії постраждалих, які, по суті, добровільно приходили на зустріч з  членами «White lions» вважаючи, що, потенційно матимуть інтимну близькість з неповнолітніми дівчатами, конкретної відповіді дано не було. За словами Сергія Чеботарьова, даним питанням має займатись поліція, однак, для цього потрібно буде в судовому порядку легалізувати доказову базу з нинішньої кримінальної справи проти членів «White lions».
Запобіжні заходи для 9 затриманих членів злочинної групи, четверо з яких є неповнолітніми, визначатимуть сьогодні. При цьому начальник слідчого відділу прокуратури Кіровоградської області Сергій Чеботарьов зауважив, що не бачить підстав для того, аби проводити дані засідання в закритому режимі. 
Окрім того, під час зустрічі з журналістами було повідомлено, що один з двох організаторів групи – повнолітній співробітник установи виконання покарань наразі розшукується правоохоронцями, ще один член «White lions» сам з’явився зранку до правоохоронних органів та вже дає показання. 

Зауважимо, що ще до початку брифінгу перед приміщенням обласної прокуратури зібралось зо три десятки кропивничан, серед яких були як батьки затриманих, так і їх товариші. Мітингарі вимагали зустрічі з відповідальними особами які б пояснили в чому звинувачують їхніх дітей та що на них очікує. Не отримавши жодної конкретної відповіді городяни перекрили дорогу біля будівлі прокуратури заблокувавши таким чином рух транспорту на декілька годин.  
Фото, Відео – Златопіль
У Кропивницькому членам руху «Білі леви» світить від 5 до 10 років позбавлення волі (ФОТО, ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований