01 травня 2024, середа

У прокуратурі стверджують, що неповнолітніх “Білих левів” затримували законно

Затримання неповнолітніх учасників групи «Білі леви» в Кропивницькому відбулось на законних підставах з дотриманням всіх вимог кримінального-процесуального законодавства. Про це Златополю повідомили в прес-службі прокуратури Кіровоградської області, посилаючись на заяву керівника відділу ювенальної юстиції прокуратури області Аллу Мороз.
«Одразу після встановлення факту фігурування у вказаному провадженні неповнолітніх до групи прокурорів процесуальних керівників було включено ювенального прокурора. Тому з упевненістю можу стверджувати, що затримання чотирьох неповнолітніх учасників групи «Білі леви» відбулось на законних підставах, з дотриманням всіх вимог кримінального-процесуального законодавства. Кожному неповнолітньому після затримання призначено захисника, допит проводився виключно в його присутності, а також за участі законних представників (батьків)».
Крім того, за словами Алли Мороз при поміщенні підлітків до місць несвободи порушень їх прав також не допущено.
«Після поміщення підлітків до ізолятору тимчасового тримання Кіровоградського відділу поліції  ювенальним прокурором невідкладно перевірено умови їх утримання. Встановлено, що вони знаходяться окремо від дорослих, в двохмісних камерах, де забезпечено належні умови. Скарг від дітей на умови утримання не надходило. Ювенальним прокурором здійснено раптову додаткову перевірку ввечері того ж дня. Порушень прав дітей не встановлено», – зазначає ювенальний прокурор.
Насамкінець, Алла Мороз озвучила позицію прокуратури щодо обрання підліткам запобіжних заходів.  
«Прокуратура у суді ймовірно клопотатиме про передачу трьох неповнолітніх під нагляд батьків та законних представників, що передбачено як спеціальний запобіжний захід ст. 493 КПК України. У зв’язку з відсутністю законного представника у четвертого неповнолітнього прокуратура клопотатиме про домашній арешт», – наголосила прокурор та додала, що у разі, якщо батьки не зможуть належно впливати на поведінку дітей, своєчасно з’являтися до слідчих на їх виклики, не вливати на свідків подій, вирішуватиметься питання щодо застосування більш суворого запобіжного заходу, як-то тримання під вартою.
У найближчі години, нагадаємо, розпочнеться судове засідання щодо обрання "Білим левам" запобіжного заходу
Фото – "Гречка"
 

У прокуратурі стверджують, що неповнолітніх “Білих левів” затримували законно
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований