29 вересня 2024, неділя

На Кіровоградщині родина колишнього мера і наближені роздерибанили між собою землі городнього товариства

Цього вівторка, 28 лютого, відбулося позачергове засідання виконкому Долинської міської ради Кіровоградської області. Як повідомляється на офіційному порталі ДМР, причиною зібрання став інформаційний запит до міськради учасників АТО, інформує Златопіль.
У запиті учасники АТО, що є мешканцями Долинської, попросили міську раду опублікувати в ЗМІ список фізичних осіб, що користуються землями колишнього городнього товариства "Праця".
Виконком, зважаючи на запит учасників АТО та рішення земельної комісії міськради, вирішив не лише опублікувати список осіб, а й звернутися до них із проханням відмовитися від отриманих земельних ділянок на користь учасників АТО.
У списку, що додається до рішення виконкому, фігурують 13 прізвищ. Кожен із 13 отримав у користування по 2 гектари землі на території колишнього городнього товариства "Праця".
Неофіційно наші джерела в міськраді Долинської говорять, що землю ці особи отримали розпорядженнями голови місцевої РДА за часів Януковича. 
– Тодішніх власників земельних ділянок в городньому товаристві, по-суті, поставили перед фактом: землю ми у вас забираємо. – говорить одне із джерел, обізнаних із ситуацією в Долинській. 
Ми перевірили кому роздавалася земля колишнього городнього товариства і виявили закономірність: більшість ділянок відійшло родині та "наближеним" людям тодішнього мера Долинської Сергія Зеленокорінного. Або ж це просто фантастичний збіг обставин.

Інформація про те, що землю "Праці" отримали родичі тодішнього мера, підтверджується списком, що додається до рішення виконкому, в якому наявні імена Зеленокорінного А.С, Зеленокорінного О.С. та Зеленокорінної І.В., які є повними тезками членів родини колишнього міського голови. 
У списку також значаться імена Л.І.Савран та В.Г.Савран. Лідія Іванівна та Ігор Вікторович Савран є співвласниками квартири в Долинській (по 33%) першого заступника голови Долинської райдержадміністрації Інни Зеленокорінної. Відповідні дані містяться в декларації Інни Зеленокорінної за 2015 рік. Там, до речі, є і відомості про земельну ділянку у власності площею 20000 м2 в Долинській та ще одну земельну ділянку на 1000м2. Обидві ділянки знаходяться у власності і обидві ділянки чиновниця отримала у власність одночасно – 21 січня 2014 року. У чоловіка першої заступниці голови РДА теж у власності дві ділянки землі аналогічних (20000м2 та 1000м2) площ, набуті, щоправда, дещо раніше – 28 лютого та 15 жовтня 2013 року відповідно.
Фігурують у списку і прізвища Бойченко Т.Ю. та Бойченко І.В. За часів мера Сергія Зеленокорінного дехто Юрій Бойченко був першим заступником міського голови Долинської та прославився тим, що погорів на хабарі. Рішенням суду йому було призначено покрання у вигляді 8 років позбавлення волі
Серед людей, що отримали 2 гектари, зігдно списку, є дві особи з прізвищем "Аліфонова" – Аліфонова О.В. та Аліфонова Н.А. У державному реєстрі сертифікованих інженерів-землевпорядників дехто Аліфонова Наталія Дмитрівна значиться як реєстратор КП "Госпрозрахункове землевпорядне бюро при Долинській міській раді", діяльність якого, згідно з даними ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, припинено 21 серпня 2015 року. У реєстрі сертифікованих інженерів-землевпорядників зазначається, що  кваліфікаційний сертифікат Наталії Аліфонової від 3 січня 2013 року було анульовано наказом Держземагенства від  10 липня 2014 року.
 
У списку також і дві особи з прізвищем "Ходанович" – Ходанович Б.П. та Ходанович Ю.М. Дехто Ходанович Юлія Миколаївна значиться на сайті Долинської міської ради як провідний спеціаліст з питань діловодства.
З усього списку не вдалося знайти "тезок" серед колишньої влади Долинської і чиновників району лише за одним прізвищем: "Семенова Т.С.". Чи є дана особа тезкою або родичкою чиновників, чи їй "просто пощастило" – поки невідомо. 
Скріншот – з сайту Долинської міської ради
Ілюстрація – zn.ua
На Кіровоградщині родина колишнього мера і наближені роздерибанили між собою землі городнього товариства
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований