03 травня 2024, п’ятниця

Кіровоградський губернатор дав вказівку «розібратися» з долинськими «революціонерами»?

«Розібратися» з протестувальниками в Долинській та не допустити нових акцій волевиявлення громади — таку вказівку дав міліції голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Про це з посиланням на свої джерела у правоохоронних органах повідомили у незалежній профспілці «Трудова солідарність». 
13 листопада обурені жителі Долинської разом із активістами профспілки «Трудова солідарність» захопили міську раду. У результаті акції протесту громада домоглася прийняття міськвиконкомом довгоочікуваного рішення про надання дозволів жителям міста на перехід на індивідуальне опалення. Цьому не зміг завадити навіть загін міліції спеціального призначення, присланий з Кіровограда на підмогу долинським міліціонерам.  
Однак після акції було відкрито кримінальне провадження за статтею «хуліганство», а до активістів почали телефонувати та навідуватися правоохоронці.   
За інформацією нашого джерела у правоохоронних органах, вказівку «розібратися» з протестувальниками та не допустити нових масових акцій протесту дав голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко. «У приватній розмові міліціонери зазначили, що на них тиснуть зверху, з області, щоб вони “розібралися” з долинськими протестувальниками. За їхніми словами, така вказівка йде від губернатора Кіровоградщини. Хочеться нагадати панові Кузьменку, що часи змінилися, старі регіоналівські методи більше не діють, тож заставити ціле місто замовкнути не вдасться. А щоб не було протестів, краще дати вказівку “розібратися” із численними зловживаннями комунальних підприємств і міської влади», — заявив лідер незалежної профспілки «Трудова солідарність» Віталій Махинько.    
Нагадаємо, що кілька днів назад екс-регіонал, а нині очільник Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко заявляв журналістам про готовність зустрітися із долинськими активістами та вкотре закликав правоохоронців діяти в межах законодавства і не порушувати прав громадян. А «не для преси» очільник області озвучив правоохоронцям ще й декілька додаткових директив, як чинити з «революціонерами». 
 
Кіровоградський губернатор дав вказівку «розібратися» з долинськими «революціонерами»?
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований