28 вересня 2024, субота

На Кіровоградщині поліцейські розшукали неповнолітніх втікачок

20 березня у містах Долинська та Кропивницький до підрозділів поліції надійшли повідомлення про зникнення неповнолітніх дівчат, повідомляє Златопіль із посиланням на матеріали Долинського відділу поліції Кіровоградської області.
Правоохоронці одразу ж розпочали відпрацьовувати можливі місця їх перебування та перевіряти спілкування підлітків у соціальних мережах. Завдяки вжитим заходам обох «мандрівниць» вдалося швидко розшукати. 
У Долинському районі до відділу поліції по допомогу звернувся стурбований батько 14-річної дівчини. Він пояснив, що донька зранку пішла з дому і до пізнього вечора не повернулася, у школі також не з’являлася, а її мобільний телефон був вимкнений.
Отримавши повідомлення про зникнення дитини, правоохоронці перевірили друзів дівчинки, однокласників, місця її можливої появи. Лише зранку наступного дня вона «з’явилася» в одній з соцмереж, де була зареєстрована, та написала своєму хлопцеві, що і допомогло розшукати втікачку.
«Як стало відомо, за час відсутності дівчина мандрувала попутнім транспортом, при цьому вимкнувши телефон. У ході розмови з неповнолітньою поліцейські з’ясували, що вона втекла з дому через конфлікт із родичами, адже їй не дозволяли спілкуватися з друзями та зустрічатися з хлопцем. Працівником з ювенальної превенції з дівчинкою та її батьками проведено профілактичну бесіду, аби в подальшому не траплялося таких неприємних ситуацій», – повідомив т.в.о. начальника Долинського відділу поліції Сергій Тюлєнєв.
Тим часом займалися пошуками неповнолітньої і у Кропивницькому. 20 березня увечері поліція отримала повідомлення про те, що 15-річна учениця одного з навчальних закладів, яка мешкає у гуртожитку, вже кілька днів не відвідує заняття та де вона перебуває невідомо.
Раніше дівчина неодноразово самовільно залишала місце проживання і навчання. Опікуном неповнолітньої є керівник освітнього закладу, оскільки у минулому році її за рішенням суду було відібрано у матері без позбавлення батьківських прав.
Працівники поліції вирішили з’ясувати, чи не з’являлася втікачка вдома у родички. Втім, це припущення не підтвердилося. У подальшому правоохоронці встановили інші родинні зв’язки та коло друзів дівчинки, також особовий склад відділу поліції відпрацьовував вулиці обласного центру, місця масового скупчення населення та молоді, автовокзали і залізничний вокзал.
Перевірили поліцейські і сторінку неповнолітньої у соціальній мережі, де встановили її дружні контакти. Пізніше дівчина вийшла на зв’язок зі своїми товаришами, однак не бажала повідомляти, де перебуває та начебто обіцяла повернутися 21 березня до місця навчання і проживання.
Незважаючи на цю інформацію, працівники поліції не припинили пошуків і близько 18.00 у ході відпрацювання одного з мікрорайонів обласного центру виявили неповнолітню. Правоохоронці провели з нею профілактичну бесіду та передали дівчину законним представникам – адміністрації навчального закладу.
Фото – slovoidilo.ua
На Кіровоградщині поліцейські розшукали неповнолітніх втікачок
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований