28 вересня 2024, субота

У Кропивницькому винуватця ДТП, у якому загинув чоловік та покалічилась дитина, суд залишив за гратами (ФОТО)

Апеляційний суд Кіровоградської області у відкритому судовому засіданні колегією суддів розглянув апеляційну скаргу захисника Олександра Постриганенка, засудженого до 5 років позбавлення волі за ДТП, скоєне у стані алкогольного сп’яніння. Про це інформує Златопіль із посиланням на Гречку.
Внаслідок аварії загинув старший чоловік та серйозно травмувались пасажири легковика, серед них – малолітні діти. Всього потерпілими визнали 5 громадян.
15 листопада 2016 року Кіровський районний суд м. Кропивницького (суддя Євген Романюк) ухвалив: позбавити Постриганенка волі строком на 5 років, позбавивши права керувати автомобілем строком на 3 роки.
Раніше розгляд апеляційної скарги не відбувся, оскільки захисник засудженого адвокат Кричун на засідання не з’явився через проблеми зі здоров’ям.
Цього разу на засідання з'явились потерпілий Лисенко та його представник Пушкарьов, засуджений Постриганенко та його адвокат Кричун, прокурор, слухачі, судді.
На початку засідання адвокати заявили клопотання. Пушкарьов просив долучити до матеріалів справи рекомендації лікаря-стамотолога звернутись до кваліфікаційної комісії щодо призначення дитині, яка постраждала в ДТП, групи інвалідності. Стан здоров'я потерпілого дозволяє отримати ІІ групу інвалідності терміном на 2 роки.
Адвокат Кричун попросив долучити дані, що заявлені в цивільних позовах збитки повнісю відшкодовані. Зокрема, на рахунок дитячої обласної лікарні перераховано 21.457 тис. грн., а на рахунок обласної лікарні 12.111 тисяч грн.

Суд задвольнив клопотання обох представників.
Захист засудженого просив суд змінити рішення суду через невідповідність тяжкості злочину обраному покаранню та в порядку ст. 75 звільнити Постриганенка від ув'язнення з випробувальним терміном. Адвокат просив врахувати активне сприяння слідству, як пом'якшуючу обставину. Мовляв, суд не врахував молодий вік засудженого та те, що Постриганенко раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. Кричун заявив, що суд не врахував позицію потерпілих, які просили суд не обирати покарання, пов'язане з ув'язненням.
Потерпілий Лисенко, адвокат Пушкарьов та прокурор заперечували проти задоволення цієї апеляційної скарги.
Сам Олександр Постриганенко вважає покарання засуворим і заявив, що для цього немає жодних підстав.
"Покарання законне, але надте жорстке. Я не бачу підстав бути ув'язненим, адже перебуваю за гратами вже 9 місяців і жодних злочинів більше вчиняти не збираюсь. Наша виправна система призводить до того, що людина стає асоціальна і жодного виправлення вона не несе", – заявив Постриганенко.
Потерпілий Лисенко та його адвокат підтвердили, що жодних майнових притензій до засудженого вони не мають, адже він повністю відшкодував завдану матеріальну шкоду. Проте обидва заперечили проти задоволення апеляційної скарги, на їх думку, суд першої інстанції обрав справедливий вирок.
Адвокат Пушкарьов заявив про суспільну вагу рішення у цій справі.
"Те, яку позицію займе суд стосовно особи, яка скоїла тяжкий злочин у стані алкогольного сп'яніння, буде посилом іншим водіям, які слідкують за цією справою і жодного пом'якшення бути тут не може", – заявив Пушкарьов.
Заслухавши сторони, суд частково задовольнив апеляційну скаргу адвоката Кричуна. Зокрема, автомобіль "Сітроен" на якому скоїли аварію, мають повернути власникові. Стосовно винуватця ДТП Олександра Постриганенка, рішення Кіровського районного суда міста Кропивницького лишилось без змін. Хлопець проведе за ґратами 5 років. Відлік терміну відбування покарання згідно рішення суду слід починати від 27 червня 2016 року. Термін перебування в СІЗО засудженому рахуватиметься "день за два".
Нагадаємо, 27 червня близько 20.00 автомобіль, яким керував нетверезий Олександр Постриганенко, виїхав на зустрічну та протаранив старенький «Москвич». Водій радянського авта за кілька годин після ДТП помер у лікарні. 6-річний хлопчик, пасажир цього ж автомобіля, отримав найтяжчі травми, ще 4 пасажири "Москвича" отримали травми різного ступеня тяжкості.
Фото – Гречка
 

У Кропивницькому винуватця ДТП, у якому загинув чоловік та покалічилась дитина, суд залишив за гратами (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований