28 вересня 2024, субота

На Кіровоградщині “олександрійський маньяк” ініціював перевірку поліції

В Олександрійському міськрайонному суді триває процес у справі Володимира Никитюка, якого звинувачують у вбивствах 13-річного Станіслава Бойка, 21-річної Дарини Озарко та грабежі з замахом на вбивство дівчини. Чергове засідання пройшло вчора, 24 березня, інформує Златопіль із посиланням на  Мою Олександрію.
Згідно з ухвалою суду, Володимиру Никитюку вчора продовжили термін перебування під вартою на два місяці.
На минулому засіданні сформували суд присяжних, на якому наполягав сам Никитюк. На початку ж учорашнього засідання 47-річний уродженець Волині зажадав відводу суддів Галини Колуш і Олександра Авраменка, присяжного судді Володимира Переверзєва і обвинувача, прокурора обласної прокуратури Олександра Полянського, написавши клопотання, в якому суд йому відмовив, адже підстав для відводів не було. 
Протягом судового засідання обвинувачений іноді вдавався до образ та неповажного ставлення до членів суду. Так, він порівнював суд з гідрою та називав прокурора на "ти". Зачитуючи клопотання про відвід, Никитюк згадував стародавніх філософів, цитував Зигмунда Фрейда, говорив про політику, розповідав легенди та цитував афоризми на латині без перекладу. 
Никитюк просив застосувати до нього будь-яку іншу міру, не пов'язану з обмеженням свободи. Говорив, що за нього готові поручитися одна з олександрійських протестантських церков, реабілітаційний центр "Ковчег" або геріатричний пансіонат. Адвокат підсудного зазначила, що не впевнена, що зазначені організації можуть поручитися за обвинуваченого, і запропонувала виступити поручителем особисто.
Суд відмовив у клопотаннях. Нікітюку продовжили утримання під вартою на 60 діб.
Крім того, адвокат підсудного подала до суду клопотання з вимогою організувати прокурорську перевірку Олександрійського відділу поліції і обласного управління поліції за підозрою в побитті Никитюка в період досудового розслідування, застосування до нього тортур, позбавлення особистих речей.
Після наради суд задовольнив клопотання адвоката про ініціювання перед обласним прокурором перевірки поліції.
Нагадаємо, суд розпочався 31 січня 2017 року, наступне засідання планується на 13 квітня 2017 року.
Фото – Моя Олександрія 
На Кіровоградщині “олександрійський маньяк” ініціював перевірку поліції
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований