29 квітня 2024, понеділок

У Кропивницькому затримали підозрюваного в розбої та крадіжці 445 тисяч гривень

У Кропивницькому працівники поліції затримали зловмисника, який побив жителя обласного центру в під'їзді багатоповерхівки та відібрав у нього чималу суму готівки. Ним виявився 45-річний уродженець іншої держави, який перебував на території України без місця реєстрації. 

Про це повідомляє Златопіль із посиланням на матеріали Кропивницького відділу поліції Кіровоградської області.
Із повідомленням про розбійний напад до Кропивницького відділу поліції звернувся 42-річний місцевий житель.
Попередньо встановлено, що зловмисник дізнався від знайомої про те, що кропивничанин буде продавати квартиру й отримає велику суму готівки. Нападник прослідкував, де мешкає потерпілий та у день угоди з купівлі-продажу нерухомості, близько 15-ї години, прийшов до будинку та став чекати свою жертву у під’їзді.
Як тільки потерпілий зайшов до приміщення, нападник наніс йому удар кулаком в обличчя. Чоловік намагався втекти від зловмисника, однак останній наздогнав його та завдав, як мінімум, ще два удари в область голови. Від отриманих тілесних ушкоджень кропивничанин знепритомнів. Користуючись безпорадним станом потерпілого, нападник відібрав його папку з документами, а з кишені куртки забрав грошові кошти у сумі 16300 доларів США та 5000 гривень.
Після вчиненого, зловмисник зник із місця злочину й розпорядився викраденим майном на власний розсуд, спричинивши потерпілому матеріальну шкоду у великих розмірах, на суму 445400 гривень.
Прийшовши до тями, кропивничанин зрозумів, що став жертвою злочину й відразу ж зателефонував у поліцію.
«Менше доби знадобилося поліцейським, щоб встановити за затримати особу, причетну до розбійного нападу на місцевого жителя, – повідомив начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко. – При затриманні працівники поліції виявили та вилучили речовий доказ кримінального правопорушення – грошові кошти у сумі 1 тисячі доларів. На запитання правоохоронців, де він взяв кошти, зловмисник відповів, що знайшов у маршрутці. Рік тому чоловік переїхав в Україну до родича. За цей час він встиг скоїти кілька кримінальних правопорушень. Перебуваючи під домашнім арештом за вчинення розбою, через тиждень підозрюваний знову наважився на злочин. У даний час працівниками слідчого відділу зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні нападу, спрямованого на заволодіння майном у великих розмірах, тобто у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. За такі дії особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна».
Фото – Сектор комунікації поліції Кіровоградської області
У Кропивницькому затримали підозрюваного в розбої та крадіжці 445 тисяч гривень
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований