03 травня 2024, п’ятниця

Одне з найбільших кладовищ Кропивницького засипали сміттям (ФОТО)

На Далекосхідному кладовищі у Кропивницькому, що є одним із найбільших цвинтарів міста, на всіх алеях можна побачити купи сміття. Викинуті штучні квіти, сухостої зі сміттям лежать у проїздах між рядами, а також у прилеглих посадках. 
Про це інформує кореспондент УНН-Центр, передає Златопіль.
“Попередні роки такого не було. У посадці з боку Молдаванки взагалі жах, люди туди зібране з могилок сміття виносять. Є місця, де сміття палили, а з ними і могили погоріли. Жодної бочки з водою немає, туалет взагалі таким назвати не можна. Хай би підключали до прибирання безробітних, якщо власними силами прибрати не можуть. Цими вихідними приїжджала на кладовище вдруге, так і не прибирали. Я не знаю, як вони встигнуть такі площі прибрати до поминальних днів”, — обурюється кропивничанка Анжела Сергіївна, яка прийшла на прибирання.
На спеціалізованому комунальному підприємстві “Ритуальна служба” переконують, після зими кладовище вже прибирали. Зараз же сміття накопичується через те, що містяни активно прибирають могили перед поминальними днями.
“Ми вичистили Лелеківське і Рівненське кладовища, зараз працюємо на Старо-Балашівському. Далекосхідне прибиратимемо цього тижня. У чистий четвер проведемо там суботник усім підприємством. На решті кладовищ старе сміття на 80% ми винесли. Щодня люди приходять, прибирають могили, тому сміття постійно накопичується. Хто прийде, то побачить, що наскладоване сміття свіже, а не старе”, — коментує директор підприємства Юрій Вісянников.
Керівник КП говорить, цьогоріч підприємству виділили замало коштів на благоустрій міських цвинтарів. Бракує робітникам “Ритуальної служби” і сміттєвозів та сміттєвих баків для регулярного вивезення сміття.
“У нас на Далекосхідному кладовищі 25 баків. Здебільшого вже ставлять пластикові баки, до яких пристосовані сучасні сміттєвози, але, на жаль, люди їх люблять підпалювати. Тому ми використовуємо лише металеві. До того ж охорони на кладовищах немає”, — додає керівник.
Нагадаємо, раніше містяни нарікали на стан Старо-Балашівського кладовища.
Фото – УНН-Центр
Одне з найбільших кладовищ Кропивницького засипали сміттям (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований