29 квітня 2024, понеділок

Кіровоградщина: голова ОДА у Долинській пообіцяв не тиснути на мітингувальників

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко пообіцяв голові профспілки «Трудова солідарність» поспілкуватися з правоохоронцями, щоб ті не тиснули на протестувальників у Долинській. Про це профспілковий лідер написав на своїй сторінці у «Фейсбуці». 
 
26 листопада очільник Кіровоградської області Сергій Кузьменко приїхав у Долинську, щоби залагодити комунальні проблеми. На зустріч з ним до міської ради завітало більше 150 долинчан. Від ініціативної групи жителів і профспілки «Трудова солідарність» позицію громади висловила Валентина Ліщишина, її активно підтримали мешканці міста. 
Хоча керівництво міста воліло зустрітися лише з представниками мітингувальників, та долинчани все ж наполягли на зустрічі в розширеному форматі, тому спілкування вийшло живим і насиченим. Вочевидь трактування проблеми міським керівництвом дуже відрізнялося від озвученого громадою, переконані протестувальники. 
«Наша влада навмисне применшує масштаб проблеми, сподіваючись, що справа знову зайде в глухий кут. Однак ми не зупинимося, доки наші вимоги не будуть виконані — адже йдеться про наші законні права», — заявляють долинчани. 
Голова ОДА зазначив, що проблему та вимоги містян будуть розглядати на засіданні круглого столу за участі як представників ініціативної групи жителів Долинської, так і представників міської влади, обленерго, облгазу тощо. 
[widgetkit id=243]
З керівником області також зустрівся голова «Трудової солідарності» Віталій Махинько. «Під час зустрічі в Долинській очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко пообіцяв мені особисто поспілкуватися з правоохоронцями, щоб вони не тиснули на протестувальників», — розповів громадський діяч. За словами Віталія Махинька, голова ОДА також пообіцяв дати завдання правникам припинити нарахування штрафів і призупинити виконання судових рішень щодо тих жителів, які від’єдналися від централізованого опалення, до остаточного з’ясування ситуації.
Профспілковий лідер також поспілкувався з міським головою Долинської Сергієм Зеленокорінним. «Наразі казати про якісь результати цих зустрічей ще зарано. Чекаємо конструктивних дій з боку влади, спрямованих на вирішення проблеми протестувальників. Наша профспілка триматиме справу на контролі», — резюмував Віталій Махинько.   
Прес-служба незалежної профспілки «Трудова солідарність» 
Кіровоградщина: голова ОДА у Долинській пообіцяв не тиснути на мітингувальників
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований