02 травня 2024, четвер

На Кіровоградщині суд поновив кримінальне провадження проти керівництва Олександрійського колегіуму

13 квітня Олександрійський міськрайонний суд поновив кримінальне провадження за фактом незаконних витрат бюджетних коштів у 2012 році НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа», директором якого на той час був перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко.
Про це повідомляється на сайті Олександрійської міської ради, передає Златопіль.
Як повідомляється, у грудні 2012–січні 2013 року управлінням освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради була здійснена перевірка НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа», який на той час очолював Сергій Петрович Коваленко. У ході перевірки були виявлені порушення, що завдали шкоди місцевому бюджету на суму 307200 (триста сім тисяч двісті) гривень.
За вказаними матеріалами прокурором міста Олександрії 19 січня 2013 року були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені у великих розмірах) та частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, яке спричинило тяжкі наслідки) та кримінальне провадження спрямовано для проведення досудового розслідування до Олександрійського відділу міліції (на той час).
Слідчий, який займався розслідуванням вказаного кримінального провадження,30 грудня 2013 року прийняв рішення про його закриття.
13 квітня 2017 року ухвалою слідчого судді Олександрійського міськрайонного суду була задоволена скарга Олександрійської міської ради Кіровоградської області та скасована дана постанова слідчого про закриття кримінального провадження, а провадження спрямовано прокурору міста для організації досудового розслідування.
Санкція частини 4 статті 191 Кримінального кодексу України передбачає за розкрадання майна у великих розмірах покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Ілюстрація – Politeka.net
На Кіровоградщині суд поновив кримінальне провадження проти керівництва Олександрійського колегіуму
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований