06 жовтня 2024, неділя

На Кіровоградщині лікарів звинувачують у халатності, що призвела до смерті 19-річного хлопця (ВІДЕО)

На Кіровоградщині лікарів Світловодської районної лікарні звинувачують у халатності, що призвела до смерті 19-річного хлопця. 20 квітня мешканці Світловодська збираються на мирний мітинг проти свавілля лікарів. Інформацію про це розмістили в спільноті "Світла Вотчина", передає Златопіль.
Як раніше повідомляв "Златопіль" із посиланням на Сектор комунікації поліції Кіровоградської області, трагедія сталася 15 квітня близько другої години ночі в місті Світловодськ. Під час конфлікту між двома компаніями молодих людей, які випадково зустрілися на одній з вулиць, 19-річний парубок наніс однолітку ножове поранення. Отримані тілесні ушкодження виявилися для потерпілого несумісними з життям. У поліції тоді зазначали, що "повідомлення про пригоду надійшло до Світловодського відділу поліції від чергового лікаря районної лікарні. До медичного закладу з ножовим пораненням було доправлено громадянина, який вже, на жаль, не подавав ознак життя".

Разом з тим, друзі загиблого – 19-річного Любомира (на фото – ред.) – стверджують, що хлопця вони доставили до районної лікарні ще живим і його можна було б врятувати. 
– Друзі доставили Любомира на санпропускник райлікарні, по дорозі намагалися зупинити кров, робили штучне дихання. Після 10 хвилин стуку в двері, нарешті, відкрила сонна, незадоволена медсестра, яка заявила, що лікаря на місці немає і вона нічим допомогти не може. Протягом ще 20 хвилин Любомир стікав кров'ю в медичному закладі міста, так і не дочекавшись чергового лікаря і допомоги. Весь цей час він ще дихав, намагався розмовляти, кліпав очима. Щоб піти від відповідальності, лікарі заявили, що хлопця привезли вже мертвим. – написав в спільноті "Світла Вотчина" Михайло Калюжний.
Розповідь очевидців – на відео Богдана Дроздова.

Один із свідків трагічних подій, товариш загиблого Іван, розповів кореспондентові "Златополя", що найближчим часом близькі Любомира звернуться до правоохоронців з вимогою розслідувати дії лікарів.
– Звертатися до поліції – немає сенсу. Заява зараз пишеться до прокуратури, до Генеральної прокуратури. Сьогодні-завтра все це буде зроблено – зазначив товариш загиблого. – Ми будемо звертатися до усіх компетентних органів. 
У лікарні, коментує співрозмовник, не визнають, що хлопець ще був живий, коли його доставили до них.
– Поліція повідомила журналістам з посиланням на лікаря Світловодської райлікарні, що Любомира привезли вже мертвим. Це неправда. – коментує товариш Любомира. – Є багато свідків, очевдців, які підтвердять, що він був живий. Ми тоді привезли його, підняли на реанімацію і нам сказали піти. Потім подзвонили, сказали, що він помер… Я можу заявити на всю Україну, що лікарі кажуть неправду. Він у мене на руках ще дихав… Як це він міг бути мертвим? Там чотири чоловіки було поряд з ним, під час його останнього подиху. Поряд були медсестри і, я думаю, що б вони не говорили, вони це чули і бачили.
У Світловодській ЦРЛ кореспондентові "Златополя" заступник головного лікаря відмовилася надати коментар телефоном, мотивуючи, що вона не бачить кореспондента і не знає, чи дійсно це кореспондент. Офіційний коментар лікарів читайте на нашому порталі згодом.
Мирний мітинг-протест проти свавілля і халатності лікарів планують провести у Світловодську 20 квітня. Організатори мітингу стверджують, що це – далеко не перший випадок халатного ставлення лікарів Світловодської ЦРЛ до своїх обов'язків.
Зібр небайдужих призначено о 12-00 неподалік Палацу культури поряд із фонтаном.
Фото – Сектор комунікації поліції Кіровоградської області,
зі сіпльноти "Світла Вотчина" у Facebook
та brovary.pravo-znaty.org.ua
На Кіровоградщині лікарів звинувачують у халатності, що призвела до смерті 19-річного хлопця (ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований