04 травня 2024, субота

Екс-нардепа з “Народного фронту” Мартиненка звинувачують у розкраданні грошей СхідГЗК

Колишнього нардепа від "Народного фронту" Миколу Мартиненка звинувачують у розкраданні коштів підприємства СхідГЗК, куди входять три уранові шахти з Кіровоградщини.
Про це повідомляє Златопіль із посилання на офіційний портал НАБУ.
Як повідомляється, сьогодні, 20 квітня, детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали колишнього народного депутата України, екс-голову комітету Верховної Ради  з питань паливно-енергетичного комплексу Миколу Мартиненка, за підозрою у скоєнні злочинів, передбаченихч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») КК України.
 Колишнього нардепа затримано у порядку, встановленому ч.208 КПК України, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (СхідГЗК) під час закупівлі уранового концентрату. Наразі вирішується питання повідомлення затриманому про підозру.
За версією слідства, державне підприємство «СхідГЗК» уклало контракт із компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-народному депутатові, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам ДП у 2014-2016 роках було завдано збитків в розмірі 17,28 млн дол США.
Довідка: Східний ГЗК — державне підприємство, один з 28 уранодобувних центрів світу, серед яких він перебуває в першій десятці, а також є найбільшим в Європі. Єдине в Україні підприємство, що забезпечує видобуток природного урану і виробництво його оксидного концентрату.До складу комбінату входять три шахти з видобутку уранової руди (Інгульська, Новокостянтинівська та Смолінська), що знаходяться на Кірвооградщині.
Фото –  dniprograd.org
 

Екс-нардепа з “Народного фронту” Мартиненка звинувачують у розкраданні грошей СхідГЗК
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований