02 травня 2024, четвер

На Кіровоградщині засудили військового, що попався на хабарі

10 травня Олександрійський суд виніс вирок полковнику з Олександрії, що на Кіровоградщині, який отримав підвищення в Київ, і звідти "керував" отриманням хабара в Олександрії. Офіцера засудили за ч. 2 ст. 369-2 і визначили покарання у вигляді 17 тис. грн штрафу.
Вирок опублікували в єдиному реєстрі судових рішень, передає Моя Олександрія.
Йдеться про військовослужбовця, офіцера олександрійської військової частини 2269 Олександра Мамона, який в 2014 році отримав підвищення в столицю на керівну посаду в управлінні авіації Головного управління Національної гвардії України.
Знаючи про справи в рідній частині, Мамон наприкінці 2015 року за телефоном зв'язався з директором підрядної організації, яка закінчила ремонт складів на суму 763,9 тис. грн, і повідомив, що може вплинути на командування частини, щоб підряднику оплатили виконані роботи. Хоча, як зазначається в матеріалах справи, роботи були виконані в повному обсязі і підлягали оплаті без всякого протеже.
Свої послуги полковник оцінив в 15 тис. грн, які підрядник передав через посередника в два етапи. При передачі другої частини грошей посередника і полковника затримали. Посередник проходить у справі, як громадянин, який не знав про злочинний намір.
Згідно з матеріалами справи, Мамон повністю визнав свою провину і уклав договір з прокурором про визнання провини і узгодження покарання у вигляді 17 тис. грн. штрафу.
Суд погодився з такою мірою покарання. Вирок можна оскаржити протягом 30 діб.
Фото – Військова прокуратура
 

На Кіровоградщині засудили військового, що попався на хабарі
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований