05 травня 2024, неділя

В Олександрії розгорівся скандал через вчительку, яка закрила в класі ученицю

На Кіровоградщині 13-річну дівчинку, ученицю шостого класу однієї з олександрійських шкіл, вчителька замкнула в класі, вимагаючи мити парту. Батько вважає, що дитину незаконно обмежили у свободі.
Інцидент стався вчора, 23 травня, передає Моя Олександрія.
Як розповів батько дитини Микола Гулак, у дітей кабінетна система, і урок проходив в кабінеті предметника. Після закінчення заняття вчителька побачила на парті, де сиділа донька, напис і змусила її вимити. На протести дитини, що напис вже був, і спробу залишити клас, педагог наздогнала ученицю, відібрала у школярки мобільний телефон і замкнула в класі. Дитина просиділа в кабінеті всю перерву, і, коли починався вже наступний урок, її випустили. Після цього шестикласниця зателефонувала батькові з телефону подруги.
На думку батька, який, дізнавшись про подію, приїхав до школи, вчитель перевищив свої повноваження. Педагог, на його думку, не мала права відбирати у дітей особисті речі і обмежувати у свободі. Батько написав скаргу до міського управління освіти, і погрожує написати в прокуратуру і поліцію.
"Я вважаю, що були порушені конституційні права моєї дитини. Її змусили виправляти шкоду, якої вона не робила, причому в грубій формі. Схопили за руку і затягли в клас, як ганчірку. Це неприпустимо", – говорить Гулак.
Начальник міського управління освіти Віта Горенко повідомила Моїй Олександрії, що зустрічалася з батьком і чула його позицію, але не знає позиції школи.
"Поки ніяк не можу прокоментувати. Вчора я його вислухала, почула його позицію. А на сьогодні домовилася з адміністрацією, що ми прийдемо до них в школу", – сказала Горенко.
Ілюстрація – from-ua.com
В Олександрії розгорівся скандал через вчительку, яка закрила в класі ученицю
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований