13 травня 2024, понеділок

Подробиці стрілянини в Кропивницькому: маски, погоні і поранення

Учора увечері, 31 трвня, у Кропивницькому на перехресті вулиць тараса Карпи та Кропивницького двоє невідомих у масках підстрелили та порізали чоловіка. Інцидент стався, коли потерпілий прогулювався зі знайомою вулицею: нападники заскочили чоловіка зщненацька, вискочивши із авто. 
Як повідомила Першій електронній газеті очевидець подій, подруга пораненого Тетяна, постраждалий отримав вогнепальне та два ножові поранення. Дівчина запам'ятала і авто напдників – “Opel” сірого кольору та його номерні знаки.
– Ми прямували по вулиці Тараса Карпи. Коли пройшли вул. Кропивницького позаду до нас під’їхала машина. Олексій (ім’я постраждалого змінено) крикнув “Таня, там в масках сидять, біжи!”, і ми разом побігли вниз по проїжджій частині вул. Кропивницького. Ці хлопці вилізли з машини і побігли за нами. Поки ми тікали, вони в нас стріляли, було десь п’ять пострілів. Потім вони наздогнали його, повалили на асфальт і почали бити. Також я бачила, як його вдарили ножем”, – розповіла дівчина.
Тоді свідки подій викликали поліцію. 
Дещо згодом, постріли пролунали по вулиці Андріївській. Цього разу, за словами очевидців, стріляли правоохоронці, які затримали чоловіка, ймовірно, причетного до епізода на Кропивницького.
«Близько 22:45 я почула під під'їздом 4 постріли та крики з погрозами та вимогами. Потім побачила як кілька чоловіків побігли за іншим. Пізніше зрозуміла, що це правоохоронці, вдягнуті у цивільний одяг, – розповідає «Гречці» жителька будинку по вул. Андріївській. – Втікач в буквальному сенсі накивав п’ятами, адже був босоніж і зник у сусідньому подвір'ї, поліцейський попрямували за ним. Звідти знову почулося кілька пострілів. Потім чоловік вскочив у під’їзд багатоповерхівки, де й продовжувалася погоня.
В цей час приїхали кілька нарядів патрульної поліції, а через кілька хвилин втікача спіймали. Його привели на місце початку переслідування, де стояло авто, з якого, як я зрозуміла, чоловік і вискочив».
Периметр довкола згаданого автомобіля обгородили та почали огляд автівки. Серед іншого, з багажника «Опеля» з київськими номерами дістали глушник і магнітолу та ще різний дріб’язок. Також у багажнику відшукали кросівки…
У Головному управлінні Нацполіції України в Кіровоградській області "Першій електронній" підтвердили факт нападу на кропивничанина зі стріляниною та поножовщиною. У поліції стверджують, що потерпілий відмовляється давати будь-які свідчення і не співпрацює з правоохоронними органами.
– О 20.55 до поліції телефоном надійшло повідомлення від місцевих жителів про те, що вони чули звуки, схожі на постріли, на розі вулиць Кропивницького та Гоголя. На місце виїхала слідчо-оперативна група, інформація про подію знайшла своє підтвердження. Потерпілим виявився мешканець Кропивницького 1989 року народження, якого доправили до обласної лікарні з пораненням руки та двох ніг. Попередньо, особа отримала тілесні ушкодження внаслідок пострілу з травматичної зброї та ударів холодною зброєю. Подію кваліфіковано за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство). Обставини події встановлюються, але потерпілий відмовляється давати будь-які свідчення поліції і не співпрацює з правоохоронними органами”, – розповіла речниця обласної поліції Віталіна Бевзенко.
Фото – Гречка
Подробиці стрілянини в Кропивницькому: маски, погоні і поранення
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований