28 квітня 2024, неділя

Через знайдений під мостом мішок з боєприпасами поліція відкрила кримінальне провадження

За фактом небезпечної знахідки – мішка з боєприпасами під мостом у Кропивницькому, поліцією розпочато кримінальне провадження. Про це Златополю повідомила речник ГУ НП в Кіровоградській області Віталіна Бевзенко. 
– За даним фактом поліцейськими внесно відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 263 (частина 1) Кримінального кодексу України. Наразі вилучені предменти направлено на експертизу. Поліція з'ясовує особи власників мішка з предметами, схожими на боєприпаси. – повідомила Віталіна Бевзенко.
Як відзначила Віталіна Петрівна, предмети, вилучені поліцією, знаходилися в розібраному стані. Наразі експерти встановлюють чи дійсно предмети, схожі на боєприпаси, є боєприпасами. 
Стаття 263 ч1 ККУ (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) перебачає покарння у вигляді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.
За інформацією із власних джерел "Златополя", у знайденому мішку знаходилося більше 200 набоїв калібрів 9 мм та 7,62 мм, корпуси, що схожі на корпуси гранат РДГ-2, РГД-5, Ф-4, РГ-42 та запали до них. Також стало відомо, що боєприпаси покриті іржею, що свідчить про те, що мішок довгий час перебував у воді.
Нагадаємо, сьогодні близько 11 ранку у Кропивницькому під пішохідним мостом знайшли армійський мішок з, імовірно, боєприпасами. За повідомленням Патрульної поліції Кропвиницького, у мішку знаходилися предмети, схожі на гранати, патрони, ВОГ та інші бойові предмети. Як написав депутат міської ради Кропивницького Володимир Смірнов, що став свідком знахідки, рюкзак знайшли місцеві мешканці, які прийшли до мосту ловити раків.
Фото – Володимир Смірнов та "Златопіль"
Через знайдений під мостом мішок з боєприпасами поліція відкрила кримінальне провадження
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований