20 травня 2024, понеділок

ФСБ заявляє про затримання курортника з Кіровоградщини. Прикордонники кажуть, що це провокація

Сьогодні вранці Федеральна служба безпеки сусідньої Росії затримала в окупованому Криму жителя Кіровоградської області 1988 року народження, стверджують в Кримському прикордонному управлінні ФСБ, передає "Крим.Реалії".
Як повідомляється, затримали нібито мешканця Кіровоградщини в ніч на 21 червня у п'ятистах метрах від адміністративного кордону з материковою Україною на ділянці відповідальності Російської прикордонної застави Армянську.
«Чоловік рухався з території сусіднього держави в обхід багатостороннього автомобільного пункту пропуску Армянськ. Безперешкодно пройшовши український ділянку кордону, він був виявлений російськими прикордонниками», – говориться в повідомленні.
В ФСБ кажуть, що при перетині адміністративного кордону спрацювала сигналізація, в результаті чого і затримали українця.
«Під час бесіди з прикордонниками затриманий пояснив, що хотів потрапити в одне з курортних міст Криму, але через відсутність працездатного документа, що посвідчує особу, вирішив пробратися на півострів без сторонньої допомоги», – говорять в ФСБ.
Про подальшу долю затриманого російські ЗМІ не повідомляють.
Разом з тим, спікер Держприкордонслужби України Олег Слободян спростовує інформацію ФСБ Росії про людину, яка нібито перетнула адмінкордон з Кримом і залишилася непоміченою українськими прикордонниками.
«Інформацію ми перевірили, вона не знайшла підтвердження. Можливо, мова йде про інформаційну провокацію російських спецслужб», – сказав в коментарі Крим.Реаліі Олег Слободян.
Ілюстрація – Крим.Реалії
 

ФСБ заявляє про затримання курортника з Кіровоградщини. Прикордонники кажуть, що це провокація
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований