08 травня 2024, середа

На Кіровоградщині крадії кабелю залишили без зв’язку майже половину району

Справжнім стихійним лихом для Маловисківського району Кіровоградської області стали масові крадіжки телефонного кабелю. Причому, вони набрали таких масштабів, що самі зв’язківці називають ситуацію критичною.
Про це повідомляє кореспондент Златополя у Малій Висці, що на Кіровоградщині.
За словами начальника станційно-лінійної дільниці №2 Кіровоградської філії ПАТ «Укртелеком» Леоніда Бішінтєєва, крадії металу буквально «вирізають» телефонний кабель у цілих населених пунктах, знімають його з опор на вулицях і витягують із підземних комунікацій. Через це ось уже два роки потерпає від злодіїв і, практично, не має стабільного телефонного звязку одне з найбільших сіл району – Злинка. Рік, як «вирізано» кабель в розташованому на автотрасі "Умань- Кропивницький" селі Олександрівка. Без зв’язку – половина приміського села Мануйлівка, цілі вулиці в районному центрі.
– Лише за перших два місяці року, – говорить Л.Бішінтєєв, – злодії викрали понад три з половиною кілометри кабелю. Причому, діють безкарно і з розмахом, за один «прийом» знімаючи з опор відразу по 150-500 метрів телефонного кабелю. Дійшло до того, що на центральній вулиці Великої Виски (це село теж розташоване на згаданій автотрасіі, тож рух тут завжди доволі інтенсивний) на відрізку від автостанції до сільради невідомі поцупили кількасот метрів так званого стопарного кабелю, знявши його з опор і порубавши на шматки. Без зв’язку залишилась майже сотня абонентів, і «телекомівцям» довелось шукати такий кабель в обласному центрі і з величезними зусиллями відновлювати лінію.
-Але ми просто фізично не встигаємо, адже нині в Маловисківському підрозділі працює лише вісім фахівців, а перелік і кількість украденого кабелю – це, крім, названих населених пунктів, ще й десятки вулиць в Малій Висці, це, загалом, понад три з половиною кілометри кабелю. Не варто забувати й про поточну роботу – більшість ліній зв’язку фізично застаріли, тож потребують постійної профілактики. А коли і кому цим займатись, якщо зв’язківці вимушені практично щодня організовувати роботу в аварійному режимі? Якщо ніхто не нестиме покарання за ці крадіжки, якщо десятки пунктів прийому металобрухту і далі прийматимуть крадений метал чи елементи кабелів – ситуація зі зв’язком і надалі погіршуватиметься, – переконаний Л.Бішінтєєв.
Ілюстрація – vesti.dp.ua
 

На Кіровоградщині крадії кабелю залишили без зв’язку майже половину району
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований