08 травня 2024, середа

На Кіровоградщині п’ятьох малюків госпіталізували з гострою кишковою інфекцією

Учора, 20 червня, в Кіровоградській області зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції серед дітей дошкільного навчального закладу в місті Помічна Добровеличківського району Кіровоградської області.
Про це інформує Златопіль із посиланням на офіційний портал Кіровоградський обласний лабораторний центр.
На даний час захворіло 5 дітей. Хворі діти госпіталізовані в інфекційне відділення Добровеличківської центральної районної лікарні.
Фахівцями Добровеличківського районного лабораторного відділення  Державної  установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України»  20 червня 2017р. в дошкільному навчальному закладі та у домашніх вогнищах хворих дітей розпочато епідеміологічне розслідування.  Організовано повний комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів, в т.ч. проведені заключні дезінфекції.
Для з’ясування причин та обставин виникнення захворювань у дошкільному навчальному закладі та у домашніх вогнищах відібрані проби для бактеріологічних досліджень. Всього відібрано 103 проби з об’єктів навколишнього середовища, бактеріологічно обстежено 5 хворих дітей та 40 осіб, які перебували з ними у контакті. Лабораторні дослідження відібраних проб та біологічного матеріалу від людей тривають.
Про реєстрацію спалаху нами  повідомлено Український центр з контролю  та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України, департамент охорони здоров’я Кіровоградської обласної державної адміністрації, Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області та Добровеличківську районну державну адміністрацію.
Проведення протиепідемічних та профілактичних заходів по спалаху знаходиться під контролем керівництва ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України».
Ілюстрація – radka.in.ua
 

На Кіровоградщині п’ятьох малюків госпіталізували з гострою кишковою інфекцією
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований