17 травня 2024, п’ятниця

На кіровоградських кладовищах закінчуються місця

Всього у Кіровограді 12 кладовищ загальною площею 25 га. З них діючі лише три: Далекосхідне, Масляниківське та Новолелеківське. Власне, на останньому місця закінчаться вже навесні 2015 року. Таку інформацію кореспонденту Златополя повідомив начальник КП «Ритуальна служба» Олександр Єременко. 
За словами Олександра Єременка, вже сьогодні на Новолелеківському цвинтарі могили копають вручну – техніка туди заїхати не може. Далекосхідного кладовища також на довго не вистачить. Через 3-4 роки його можуть закрити.
Найоптимальніший варіант розв’язання питання – будівництво крематорію на Новолелеківському кладовищі. Олександр Єременко розповідає, що у 2005 році Міністерство ЖКГ затвердило проект будівництва міні-крематорію та  міні-кремаційних ділянок, втім на цьому процес і зупинився. До подій на Сході країни та здорожчання долара проект вартував в межах 2-х мільйонів гривень, а сьогодні ціна питання невідома. 
Інший шлях вирішення проблеми з дефіцитом місць на кладовищах – виділення додаткових земельних ділянок для поховань. Не один рік керівник «Ритуальної служби» ставить це питання перед міською радою. Відомо, що є підходяща ділянка площею 25 га на виїзді з Кіровограда в напрямку Бережинки. Наразі ця земля закріплена за КП «Трест зеленого господарства». Розмови про передачу її «Ритуальній служби» ведуться вже не перший рік, однак жодного рішення з цього приводу і досі не прийнято.  
[widgetkit id=253] 
 
 
На кіровоградських кладовищах закінчуються місця
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований