20 квітня 2024, субота

В Олександрії злодій встиг утекти від людей, поки їхала поліція

Задовгі збори працівників олександрійської поліції на виклик дозволили злочинцеві, якого на "гарячому" затримали громадяни, втекти.
Подія трапилася в ніч на сьогодні, 29 червня, про це Моїй Олександрії розповіли очевидці.
За словами Валентини, господині приватного будинку в провулку Індустріальному в Олександрії, вночі на горищі їй почувся шум. Вони з чоловіком вискочили на подвір'я і побачили на даху невідомого. Чоловік забрав сходи і приготувався хапати зловмисника. У цей час підбігли сусіди. Невідомого злодія, який стрибнув, схопили, притиснули до огорожі і намагалися утримати до приїзду поліції. Але через 10-15 хвилин злочинець вирвався. В руках залишилися тільки його куртка і сигарети.
"Бити ми його не могли, і він скористався нашою безпорадністю і відсутністю поліції. Вирвався з куртки як в'юн", – зазначила Валентина.
Жінка каже, що почала викликати поліцію на самому початку інциденту, ще коли невідомий був на даху, дзвонила кілька разів на 0.32 – 0.37 ночі. А поліція приїхала тільки в 1.08.
При цьому поліцейські почали виправдовуватися, що виклик їм надійшов за 10 хвилин до приїзду.
"Жителі стали дорікати поліцейським, що довго їхали, а вони почали з мітингу: як їм важко живеться, які у них планшети незручні, що у них одна машина поламана", – говорить сусід Віталій.
"Їм чомусь пізно повідомили, вони почали скаржитися, що виклик прийшов пізно, що їм черговий повідомив за 10 хвилин до того, як вони приїхали. Для нас це сумно, що жителі міста беззахисні, що немає швидкого реагування", – додала Валентина .
Начальник Олександрійського відділу поліції Сергій Котига прокоментував, що вивчить дану ситуацію.
"Я розберуся з цією ситуацією. Якщо наряд був вільний і не виїхав, це одне. А так у мене всього два наряди, які забезпечують безпеку. І якщо і один, і другий реально були задіяні, то я, якщо чесно, при всьому бажанні не можу зробити щось. Якщо вдень ще можна відправити окремих співробітників або карний розшук, то вночі це важко", – сказав він.
Котига додав, що завдяки речам, які залишилися у громадян від злодія, його особу вдалося встановити.
"Якщо я не помиляюся, у нас цей злочинець вже встановлений, там і "пальці зняті". Тобто, ми знаємо, хто це, і виходимо з клопотанням про обрання запобіжного заходу", – зазначив він.
Також керівник поліції підкреслив, що зі справою можуть виникнути труднощі, оскільки злодій не встиг зробити мінімальної крадіжки на суму від 160 грн, але "будемо ставити йому цей епізод, він там поруч і проживає, так що, в будь-якому випадку, я думаю, будемо його притягувати", – сказав Котига.
Ілюстрація – КТМ
 

В Олександрії злодій встиг утекти від людей, поки їхала поліція
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований