16 травня 2024, четвер

На Кіровоградщині від ботулізму померла жінка, що придбала рибу в Харкові

За оперативними даними Новоукраїнського районного лабораторного відділу, 7 липня поточного року до інфекційного відділення Новоукраїнської центральної районної лікарні госпіталізовано жінку, якій встановлено попередній діагноз – ботулізм. 
Про це пише Златопіль із посиланням на інформацію Кіровоградського обласного лабораторного центру МОЗ України.
Перші симптоми недуги з’явились у жінки 6 липня близько опівночі, через 4 години після вживання в їжу в’яленої риби, яку вона (з її слів) придбала власноруч в магазині “АТБ” м.Харкова.
Через декілька годин після госпіталізації хвора була переведена до реанімаційного відділення лікарні.
Захворювання розвивалось так стрімко, що навіть після введення протиботуліністичної сироватки, яка є обов’язковим і єдиним специфічним засобом лікування ботулізму, 8 липня жінка на жаль померла.
До введення спецефічного лікування у хворої відбрана кров для проведення діагностичного дослідження в лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ “Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України”.
– Шановні жителі області, повторно нагадуємо, що ботулізм являє собою досить важке захворювання токсико-інфекційного характеру, особливості перебігу якого призводять до ураження нервової системи з порушенням зору, ковтання, моторики кишок, дихання. Найгіршим є те, що в разі відсутності своєчасного специфічного лікування, хвороба, в переважній більшості випадків, призводить до смерті, яка настає внаслідок паралічу дихальної мускулатури і дихальної недостатності.
Пам’ятайте – імунітет після перенесеного захворювання не розвивається, тобто людина може захворіти повторно. – зазначають в обласному лабораторному центрі.
Ілюстрація – likar.info
На Кіровоградщині від ботулізму померла жінка, що придбала рибу в Харкові
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований