02 травня 2024, четвер

В Олександрії засудили держслужбовця, який оформив квартиру за підробленими документами

В Олександрійському суді 12 липня зачитали вирок держслужбовцю, який оформив квартиру за підробленими документами. Його визнали винним у халатності.
Вирок опублікували в реєстрі судових рішень, передає Моя Олександрія.
Згідно з матеріалами справи, в 2014 році начальник відділу державної реєстрації Олександрійського міськрайонного управління юстиції зареєстрував квартиру за підробленим рішенням Олександрійського суду про її купівлю-продаж. Через це спадкоємець квартири досі не може оформити житло на себе, в квартирі живуть чужі люди.
Обвинувачений своєї провини не визнав. Він повідомив, що прийняв пакет документів з рішенням суду, на якому були підпис і печатка. Рішення не викликало ніяких підозр. Додатково він його не перевіряв і відразу зробив реєстрацію. За словами підсудного, вже після реєстрації він зауважив, що на рішенні суду не мокра печатка, а кольорова копія. Вважає, що його ввели в оману. Повідомив, що не мав злого умислу, не очікував винагороди і з особою, яка подала документи, не знайомий.
За словами чоловіка, який оформив на себе житло і проходить у справі свідком, в квартирі ніхто не жив. Він звернувся в житлову контору, щоб дізнатися хто в ній зареєстрований, але відповіді не отримав. Після цього зустрів юриста, ім'я якого знає зі слів самого юриста, і домовився за 5 тисяч доларфів, Що юрист підготує пакет документів. З цим пакетом він і зробив реєстрацію, після чого дав юристу ще 5 тисяч.
У вироку зазначається, що "реєстратор мав реальну можливість сумлінно виконати свої обов'язки і перевірити надані документи", але не зробив цього. Він навіть не поцікавився в реєстрі, вступило рішення суду в силу чи ні, а відразу оформив реєстрацію.
Суд визнав реєстратора винним за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України і присудив два роки позбавлення волі з позбавленням права займати певні посади на два роки. Крім цього, засудженому присудили штраф 4250 грн і зобов'язали сплатити судові витрати в розмірі 491 грн.
Наступним пунктом суд замінив позбавлення волі на випробувальний термін два роки.
Реєстраційну справу на квартиру суд постановив передати в олександрійську мерію в управління дозвільних та адміністративних послуг.

Ілюстрація – golossokal.com.ua

 

В Олександрії засудили держслужбовця, який оформив квартиру за підробленими документами
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований