28 березня 2024, четвер

На Кіровоградщині загострилася ситуація з рейдерським захопленням ПСП ім. Димитрова

Ситуація зі спробою рейдерського захоплення ПСП ім. Димитрова, що в с. Добре на Кіровоградщині, загострилася, пише kurkul.com.
Як повідомляється, у середу 19 липня знову виник конфлікт між рейдерами та власниками господарства, яких поновили в правах. Рейдери просто не пускали їх на підприємство.
Місцеві селяни обурені такою поведінкою, бо рейдери не дають одному з власників ПСП ім. Димитрова Олегу Кірову зайняти своє робоче місце.
«На сьогодні є рішення суду, що ми власники ПСП ім. Димитрова. Але ми не можемо зайти на своє підприємство», — заявив Олег Кіров.
Як розповідають очевидці, тітушки заблокували вхід на територію господарства і нікого не пропускають. Молоді чоловіки не змогли пред’явити жодних документів, які б посвідчували законність їхнього перебування на території господарства.
«Власники стоять за парканом, а там стоять невідомі люди і роблять, що хочуть, — це взагалі нонсенс», — сказав Іван Мірошниченко, нардеп, що нагався розібратися в ситуації..
Натомість, зазначає kurkul.com, присутні на місці конфлікту представники поліції спостерігали за тим, що відбувалося на підприємств, і фактично не втручалися у вирішення конфлікту.
Заступник начальника Вільшанського відділу поліції ГУ НП у Кіровоградській області Руслан Штука запропонував в максимально короткі строки допитати чоловіків, які блокують вхід у господарство, та залучити до вирішення конфлікту керівництво обласної поліції.
У коментарі Kurkul.com народний депутат Мірошніченко повідомив останні деталі довкола цієї ситуації.
«Зараз поліція підтвердила, що вона виконуватиме рішення суду і забезпечить повернення техніки (вже пошкоджена рейдерами) людям та власникам господарства. Крім того, вона допоможе розблокувати захоплені рейдерами інші об’єкти (тік, технічна станція) господарства у селі після надання протягом 24 годин людьми документального підтвердження, що це власність сільських жителів та власне господарства.
Ми ж слідкуватимемо за тим, як швидко керівники районної та обласної поліції виконають цю обіцянку. Ще одне, майже рік люди живуть поруч з рейдерами у своєму селі, які не раз погрожували їм розправою.
Так от селяни вже хотіли рішуче виступити проти рейдерів: хто з граблями, хто з рушницею. Але наразі всім учасникам конфлікту вдалося цивілізовано провести розмову і уникнути такого сценарію», — підсумував він.
Нагадаємо, що спроба рейдерського захоплення ПСП ім. Димитрова почалася ще у серпні 2016 р., коли відбулася перереєстрація підприємства.
Нещодавно попереднього співвласника господарства Олега Кірова поновили в правах. Однак невідомі чоловіки заблокували вхід на підприємство і фермер досі не може зайняти своє робоче місце. Минулого тижня сторони домовилися про повернення с/г техніки на зберігання дійсним власникам господарства — братам Кіровим. До переговорів долучилися і представники громадської спілки «Аграрна самооборона України».
Фото та Відео – з порталу kurkul.com
На Кіровоградщині загострилася ситуація з рейдерським захопленням ПСП ім. Димитрова
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований