27 квітня 2024, субота

На Кіровоградщині згоріла сільрада – голови сільрад заявляють про тиск (ФОТО)

У селі Войнівка Олександрійського району Кіровоградської області згоріла сільрада. Пожежа сталася о другій годині ночі сьогодні, 22 липня. Поліція відкрила справу про підпал.
Про це повідомляє Моя Олександрія.
Кабінет сільського голови, хол і дах згоріли повністю. Решта приміщень закоптилися, кругом вода після ліквідації пожежі рятувальниками. Постраждалих немає.
В Олександрійському районному відділенні поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (пошкодження майна шляхом підпалу) Кримінального кодексу України. Про це повідомив начальник відділення Олександр Кодак.
За словами сільського голови Михайла Ручйова, в кабінеті згоріли рішення сесій сільради, протоколи та інші документи. В тому числі, рішення сесії про згоду на вхід в Приютівську об'єднану громаду. Однак рішення було в кількох примірниках. Два примірника раніше передали в Приютівку і Олександрійську райраду.
Печатка сільради, яка зберігалася в сейфі, не ушкодилася.
Голова пов'язує пожежу з останніми подіями навколо приєднання Войнівки до Приютівської громади. Село Войнівку хоче залучити на свою сторону як Приютівка, так і місто Олександрія.
Ручйов гадає, що невідомі спочатку забралися в сільраду, можливо, щось шукали, а потім підпалили. Серед основних мотивів голова висуває спробу вкрасти печатку сільради і залякування депутатів, які голосували за приєднання до Приютівки.
Необхідно відзначити, що Войнівка є важливим населеним пунктом для створення Приютівської громади, оскільки пов'язує Приютівку і Головківку. Останнє село погодилося увійти в Приютівської ОТГ, однак за методикою створення громад між населеними пунктами не повинно бути розривів.
Одночасно Войнівка представляє інтерес для Олександрії, оскільки лежить на околиці міста, може стати його частиною, і пов'язує Олександрію з селищем Пантаївка через Комінтернівську сільраду. Маршрут приєднання виглядає як Олександрія – Войнівка – Комінтерн – Пантаївка. Селище Пантаївка багато років входить до Олександрійської міськрада.
Після спалення сільради в Войнівці, сільські голови Приютівки, Войнівки, Протопопівки, Ізмайлівки, Костянтинівки та Головківки склали відкрите звернення до поліції, ЗМІ, прокуратури, СБУ та громадськості. Текст листа має у своєму розпорядженні Моя Олександрія.
Голови просять ввести "невідкладні заходи для припинення свавільних методів".
Автори листа повідомляють, що "деструктивні елементи", які не є жителями сіл, використовують методи залякування і тиску на сільських голів, депутатів, провокують зриви зборів громадян і проведення сесій.
Критичною точкою кипіння стала ситуація з приміщенням Войнівської сільради, яке згоріло в ніч з 21-го на 22 липня, судячи з усього, при втручанні сторонніх осіб, сказано в зверненні.
"Звертаємося за підтримкою і допомогою по прийняттю невідкладних заходів для припинення свавільних методів політичної боротьби! Переносити методи злочинних 90-х на сьогодення, здійснювати силовий тиск і залякування людей в наш час неприпустимо!" – підсумували автори листа.
Фото – Моя Олександрія
 

На Кіровоградщині згоріла сільрада – голови сільрад заявляють про тиск (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований