26 квітня 2024, п’ятниця

Як і чому в Кіровограді перекривали дорогу мешканці гуртожитку

Жителі «безправного гуртожитку» по пр. Університетському 21, що вже більше десяти років намагаються відвлювати право на власне житло, перекрили відрізок Київської траси, що проходить дорогу між Великою Северинкою та Кіровоградом. Головна вимога мітингувальників – повноцінний та результативний тристоронній  діалог між жителями, представниками обласної та міської влади і власниками гуртожитку – керівництвом фірми «Вагран».
 
Директором даної фірми наразі є Павло Дулуб, за підписом котрого жителям гуртожитку вже неодноразово надсилались листи з вимогою звільнити квартири. Власницею ж підприємства, що володіє будинком, згідно установчих документів виступає пані Лариса Ярошенко, котру, як пояснюють жителі гуртожитку, вони жодного разу не бачили, оскільки інтереси підприємства останні декілька років представляли або призначені директори, або депутат міськради Володимир Ярошенко. 
Причиною ж сьогоднішньої акції стала пожежа, що сталась декілька днів тому у приміщенні гуртожитку. Пожильці впевнені, причина займання – безгоспорядність власників будинку та відсутність жодного діалогу між сторонами конфлікту. 
Варто зазначити, що хоча мітингарі й буди налаштовані вельми серйозно та з місцем проведення свого протертого перекриття дороги ніяк не могли визначитись, міняючи місце дислокації аж три рази, кожного разу просуваючись все ближче до Великої Северинки. Заспокоїлись та зупинились на одному місці жителі гуртожитку лише тоді, коли упевнились – об’їхати їх пікет практично неможливо. Таким чином рух було перекрито на більш ніж 4 години, що спричинило вельми значний затор з вантажних автомобілів, що транзитом проїздили через наше місто. Водії по різному ставились до даної ситуації в основному закликаючи мітингувальників розблокувати трасу та не допускати затримок з доставкою вантажів. 
До честі мітингарів скажемо: авто, що перевозили малих дітей чи хворих жильці гуртожитку пропускали, не допускаючи таким чином соціального невдоволення місцевих жителів.  
Що характерно, представники міліції, що супроводжувала даний захід у події жодним чином не втручалась. 
Після майже 5 годин мітингування рух вдалось розблокувати. Посприяв вирішенню питання приїзд на місце події голови ОДА Сергія Кузьменка, котрий пообіцяв на наступні збори жителів гуртожитку, що має відбутись 18-го грудня не лише прийти особисто, але й привести фактичну власницю гуртожитку, пані Ярошенко.
[widgetkit id=272] 
 
Як і чому в Кіровограді перекривали дорогу мешканці гуртожитку
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований