25 квітня 2024, четвер

У Кропивницькому невдоволені продавці штурмували дирекцію ринку “Європейський” (ФОТО)

Близько 200 продавців ринку Європейського зібралися сьогодні під стінами офісної будівлі, вимагаючи пояснення стосовно підвищення вартості орендної плати.
Про це повідомляє кореспондент сайту Златопіль з місця події.
Зі слів продавців, минулого тижня по ринку були розміщенні оголошення від адміністрації про підняття вартості орендної плати. Господарі торгівельних точок занепокоєні тим, що згідно отриманої інформації орендна плата має зрости майже вдвічі.
«Ми зараз платимо близько 800 гривень. Платимо за електрику, ролети були куплені за наші кошти. Фактично ми платимо за земельну ділянку. А зараз нам пропонують платити вже по 1500 тисячі гривень. Це неприпустимо. Зараз продажі впали, ми не потягнемо таку ціну. На інших ринках вартість орендної плати складає близько 100 грн. за квадратний метр. Наприклад двух місна ракушка на інших ринках коштує 700 грн., у нас одна ракушка коштує 760грн. Тобто в нас і так найдорожча ціна за оренду, куди вже далі?», – говорить продавець пан Микола.
Зі свого боку, керівництво ринку мотивує підвищення ціни тим, що був проведений моніторинг по іншим областям і як виявилося оренда у більшості міст зросла.
«Підвищення тарифу обґрунтоване. Окрім загальної економічної ситуації в країні, яка спонукає до підвищення цічни, ми плануємо зробити капітальний ремонт тут», – говорить директор ринку Ігор Захаров.

«Зараз середня плата за квадратний метр буде становити 250 грн. за квадратний метр. Це ринкова вартість одного квадратного метру, яка розраховувалася враховуючи індекс інфляції з 2014 року, враховуючи проходимість, трафік. Враховуючи також те, що продавці орендуючи ділянку по 120 грн. перепродають її по 286 грн. іншим особам. Тому зараз ми виставляємо середню орендну плату у розмірі 250 грн.», – зазначила економіст ринку «Європейський» Тетяна Чемерисіна.
На місце конфлікту прибув начальник міського управління торгівлі Сергій Горбовський, який пообіцяв допомогти людям розібратися у ситуації.
«Що стосується комунального підприємства, це ринок «Шахтарський», там середня вартість 96 грн.. Що стосується приватних підприємців, котрі мають ринки, то там різна цінова політика – є 100, є 150 грн. Ми не маємо права втручатися в господарську діяльність приватних підприємців, але ми маємо право перевірити. Потрібно сісти за стіл переговорів з представниками від продавців та адміністрацією ринку і поспілкуватися. Міська влада буде цьому сприяти і буде третьою стороною у питанні вирішення цього конфлікту», – відзначив Сергій Горбовський.
Засновником ринку виступає ТОВ «ХХI вік».

  

У Кропивницькому невдоволені продавці штурмували дирекцію ринку “Європейський” (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований