08 травня 2024, середа

У Кропивницькому обговорили ситуацію навколо агрофірми “Маріампольська”

У Кіровоградській відбулось засідання обласного оперативного штабу з протидії рейдерству в аграрному секторі, інформує кореспондент сайту Златопіль з місця події. Темою зустрічі стала ситуація, що склалась навколо сільськогосподарського виробничого кооперативу агрофірма "Маріампольська". 

Розпочав захід голова ОДА Сергій Кузьменко із загальної інформації. "Кіровоградщина вже не вперше знаходиться в епіцентрі подій пов'язаних з рейдерськими захопленнями сільськогосподарських підприємств та угідь.  Нажаль не розібравшись населення та журналісти починають звинувачувати владу у бездіяльності, в той час як усі дії, які можна було зробити ми зі свого боку робимо", – наголосив посадовець. 

Що ж до СВК "Агрофірма Маріампольська" то за даними голови правління Костянтина Міщаніна, 2-го квітня на територію підприємства прибули член кооперативу Володимир Тітаренко з двома невідомими, та вказуючи на перереєстрацію напередодні фірми в Товариство з обмеженою відповідальністю заявили свої права на керівництво агрофірмою. При цьому, в доказ своїх слів Тітаренко демонстрував протоколи загальних зборів від 31 березня та копію витягу про перереєстрацію "Маріампольської". "Даний протокол було підроблено, адже останні збори були на підприємстві ще на початку березня. Ми одразу написали заяву до поліції, яка спрацювала в даному випадку якнайкраще. Крім того написана скарга до Мін'юсту на дії реєстратора", – розповів присутнім Костянтин Міщанін. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Очі – завидющі, руки – загребущі": як на Кіровоградщині успішно реалізовують нові рейдерські схеми

Підтвердив інформацію й начальник Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Вадим Гуцул.

"Ми бачимо грубе порушення з боку державного реєстратора, адже процедура зміни форми власності передбачає виконання певного алгоритму дій яких не було дотримано. Впевнений ситуацію буде вирішено, принаймні в частині повноважень Мін'юсту, найближчим часом", – резюмував посадовець. 

Наразі на корпоративні права, майно та рахунки як СВК та і новоствореного ТОВ накладений арешт, аби не допустити подальших протиправних дій. З метою недопущення конфліктних ситуацій безпеку і порядок на території "Маріампольської" та Луганської сільради забезпечують 37 працівників поліції.

Фото: Златопіль

У Кропивницькому обговорили ситуацію навколо агрофірми “Маріампольська”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований