25 квітня 2024, четвер

Долари, патрони і наркотики: працівника СБУ спіймали на величезному хабарі

24 квiтня спiвробiтники Нацiонального антикорупцiйного бюро у Києвi затримали працiвника Служби безпеки України на хабарi у понад 47 тисяч доларiв.
Про це повiдомляє Українська правда, iнформує Златопiль.
Про це на брифiнгу 25 квiтня заявив директор НАБУ Артем Ситник.
"Вчора був затриманий працiвник СБУ. Вiн працює в Головному управлiннi Києва та Київської областi", – сказав Ситник.
Вiн додав, що ця справа є продовженням "тiєї операцiї, яка була зiрвана працiвниками департаменту "К" (Управлiння по боротьбi з корупцiєю i органiзованою злочиннiстю, – ред.) СБУ у груднi 2017 року".
"За що затриманий працiвник СБУ? Вiн отримав 47,5 тисячi доларiв. Цi грошi вiн вимагав вiд громадян, якi на пiдставi фейкових документiв отримали документи, якi дають право на проживання на територiї України", – пояснив Ситник.
За словами директора НАБУ, цей спiвробiтник СБУ працював за дорученням слiдчого в рамках кримiнального провадження за фактом незаконної видачi документiв, якi дають право проживання на територiї України.
"Але замiсть того, щоб виявляти цих осiб, якi несуть потенцiйну терористичну i iншу загрозу, замiсть того, щоб притягнути до вiдповiдальностi працiвникiв мiграцiйної служби,  якi причетнi до видачi цих фейкових документiв, особа брала по 3 тисячi доларiв з кожної особи, яка на пiдставi фейкових документiв проживає на територiї України", – сказав Ситник.
Вiн додав, що зловмисника затримали пiд час другого траншу хабара у 36 тисяч доларiв.
"Пiд час затримання були виявленi бокали з-пiд шампанського, патрони i речовина, яка дуже схожа на вiдому наркотичну речовину", – сказав Ситник.  
Вiн додав, що це затримання пояснило, чому "департамент "К" так хотiв зiрватиспецоперацiю НАБУ щодо мiграцiйної служби".
"Якщо хтось думав, що другий пiдроздiл детективiв, де працюють офiцери пiд прикриттям, був розгромлений – це не так. Вiн продовжує працювати. I вчорашнє затримання – це продовження цiєї операцiї", – пiдсумував Ситник.
В СБУ повiдомили, що всiляко сприяють НАБУ у цьому розслiдуваннi.
"Служба безпеки України надає повне сприяння НАБУ щодо викритого на хабарi спiвробiтника столичного Главку СБУ", – написала у Facebook речник СБУ Олена Гiтлянська.
Вона також додала, що з червня 2015 року в СБУ розпочато роботу "з очищення Служби вiд зрадникiв та корупцiонерiв".
"За 3 роки нами зареєстровано 89 кримiнальних проваджень щодо спiвробiтникiв Служби, 26 з них вже передано до суду, по 21 є вироки", – пiдсумувала Гiтлянська.
 
Долари, патрони і наркотики: працівника СБУ спіймали на величезному хабарі
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований