26 квітня 2024, п’ятниця

Ватажок банди, якого судили на Кіровоградщині втік із залу суду, погрожуючи зброєю

У середу, 27 липня, з Миргородського міськрайонного суду Полтавської області втік особливо небезпечний злочинець – Суржан Віталій Олександрович, обвинувачений в бандитизмі та інших тяжких злочинах. Раніше його справу відмовилися слухати судді в Кіровоградській області через погрози на їхню адресу. Введено в дію план «Перехоплення», на розшук злочинця орієнтований весь особовий склад поліції області.

Про це повідомляють Факти, передає Златопіль.

Втікач може пересуватися на сріблястому Audi А6 з кузовом "універсал" та прибалтійськими номерами. Оскільки у нього може бути зброя, населення просять не вступати в контакт з розшукуваним, а повідомити про його місцезнаходження в поліцію за телефонами в Полтаві (0532) 51-77-02, (0532) 51-76-72 або 102.

При втечі ніхто не постраждав. В даний час правоохоронці встановлюють, як зброя потрапила до обвинуваченого в бандитизмі, що міститься під вартою, чи були у нього спільники, розповіла «ФАКТАМ» прес-офіцер Миргородського відділу поліції Лариса Петренко. У той же час вона спростувала, що зброя Суржан відібрав у конвою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За фактом масового отруєння безпритульних собак відкрито 5 кримінальних проваджень

Подробиць втечі правоохоронці не розкривають. Але, як стало відомо «ФАКТАМ», Віталій Суржан був затриманий в 2016 році за підозрою в нападі в 2015 році на валютника в Олександрії Кіровоградської області – він зі спільниками розстріляли з пістолетів та автоматів автомобіль з потерпілим. За інформацією правоохоронців, Суржан був організатором банди, збитої з раніше судимих ​​жителів Луганської області та тривалий час промишляла на Донбасі.

Після досудового слідства справу почали слухати в Олександрії. Але через погрози, які надходили суддям від підсудних які залишилися на волі близьких, справу передали до Полтавської області. Суржан, обвинувачений в бандитизмі, розбої, незаконному поводженні зі зброєю та заволодіння автотранспортом в декількох областях України, тим часом був відпущений з СІЗО, оскільки прокуратура не вчасно подала клопотання про продовження арешту, але незабаром його знову заарештували.

27 червня близько 12.20 колегія суддів оголосила перерву в слуханні у справі Суржан і його спільників. Якимось чином в руках у Суржан виявився пістолет. Він вистрілив у стелю і зажадав випустити його з приміщення суду. Щоб уникнути жертв конвою довелося піти на це. Після чого утікач сів у припарковану біля суду Audi і зник.

Як повідомив «ФАКТАМ» джерело в правоохоронних органах, передбачається, що пістолет втікачеві передала його цивільна дружина, яка приїхала до будівлі суду на вищевказаному Audi і присутня на засіданні. Вони з Суржаном разом вибігли з будівлі і поїхали. Поліція намагалася спочатку стріляти по колесах від'їжджаючого автомобіля, а потім переслідувати його, але затримати втікачів поки не змогли.

 

Ватажок банди, якого судили на Кіровоградщині втік із залу суду, погрожуючи зброєю
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований