29 березня 2024, п’ятниця

Кіровоград: бібліотека Бойченка запрошує

В історії становлення незалежності і соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року. Саме тоді на площі перед Київ сою Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібрані було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. В пам’ять про цю подію в бібліотеці будуть проведені наступні заходи: 
26 січня о 15.00 працівники  відділу популяризації книги проведуть урок історії «Де немає свободи, там немає і Вітчизни». 
27 січня о 12.40 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть слайд-бесіду «Соборність України». 
29 січня 1918 року – річниця бою під Крутами – подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. До Дня пам’яті Героїв  Крут у бібліотеці проведено цикл заходів:
З 26 січня у відділі популяризації книги  буде оформлено книжкову виставку «29 січня 1918 року: пам´ять не вмирає».
29 січня о 13.00 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть слайд-бесіду «Крути: жорстокий урок».
30 січня о 14.00 працівники відділу популяризації книги проведуть слайд-бесіду «Крути».
З 27 січня у відділі абонементу буде  представлено книжкову виставку «Сонячний класик Всеволод Нестайко» до 85-річчя від дня народження відомого українського письменника. Всеволод Нестайко − автор, чиї твори для дітей увійшли до золотого фонду дитячої літератури. Переглянувши книжкову виставку користувачі дізнаються багато цікавих фактів з життя та творчості класика сучасної української дитячої літератури.
27 січня о 8.00 працівники відділу мистецтв проведуть туристичну подорож «Ця дивовижна Ірландія» присвячена відзначенню Року Європи в Україні. Гості заходу здійснять віртуальну мандрівку до Ірландії, побачать красу місцевих бухт, заток, островів, долин і скель, дізнаються про унікальну історію цієї країни, її самобутню культуру, звичаї й дивовижну міфологію.
27 січня о 13.45 відбудеться чергове засідання лекторію «Молодь і право» на тему «Цікаві закони з усього світу». Фахівець з Головного управління юстиції у Кіровоградській області Катерина Пільгуй, розповість цікаві фактів з даної теми. Практично в кожній країні світу існують безглузді за своєю суттю закони, в яких рідко простежується логіка. Приходьте на захід й дізнайтесь про незвичні факти з галузі права.
28 січня о 13.00 у відділі мистецтв відбудеться гра «Мафія» в українському стилі. Обов’язковою умовою участі у грі є  українське вбранні для усіх бажаючих зіграти. Гра «мафія» є надзвичайно популярною серед молоді, адже вимагає уваги, інтуіції та спостережливості. А національне вбрання надасть грі духу патріотизму, тож правильно одягніться й вперед грати до бібліотеки.
З 1 лютого у відділі мистецтв буде оформлено книжкову виставку «Микола Бідняк: живописець, графік», присвячену 85-й річниці від дня народження митця. Переглянувши літературу, представлену на виставці, користувачі дізнаються про цікаві факти з життя та творчості митця, який  в п’ятнадцять років, внаслідок вибуху міни, утратив обидві руки. Молодий хлопець не втратив оптимізму та волі до життя. Працюючи по 16—18 годин на день, малюючи картини вустами у повен зріст, Микола Бідняк за своє життя створив понад 3,5 тисячі робіт. За життя він став Лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, кавалером ордена Ярослава Мудрого V ступеня, членом Національної спілки художників України та Світової асоціації митців, що малюють вустами чи ногами.
1 лютого з 12.00 до 15.00 відбудеться нове засідання студії творчого настрою «фАРТ» на тему «веселий килимок». Проведе майстер-клас молода талановита майстриня Ірина Мелешко. Килимарство –  одне з найпоширеніших видів народного декоративно-прикладного мистецтва. Плюсів у такого рукоділля безліч: воно заспокоює, дає можливість по-новому облаштувати свій будинок, реалізувати творчі здібності. Робота, зроблена своїми руками, створить особливий затишок і атмосферу в домі, і довгі роки буде радувати вас і ваших близьких.
Для виготовлення «веселого килимка» Вам знадобляться: 
в’язальні нитки ( різних кольорів по 50 см)
Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка 
тел. 0954712767 Рєзнік Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності;
0669457664 Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності.
Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: http://www.lib.kr.ua  
Працюємо щодня з 9.00 до 18.00, вихідний — субота.
 
Кіровоград: бібліотека Бойченка запрошує
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований