18 травня 2024, субота

В Маловисківській ОТГ підняли плату за навчання в музичній школі

3

На 20-30 гривень щомісяця  доведеться  відтепер платити батькам за  навчання  дитини в Маловисківській дитячій школі  мистецтв.

Таке рішення прийняли депутати на сесії міської ради, попередньо заслухавши інформацію директора школи Лесі Король.

 За її словами, вартість навчання у школі не змінювалась впродовж кількох років, тоді  як   все, на що витрачаються кошти батьківської плати, що акумулюються на  спецрахунку, значно  зросло в ціні.

На прохання  депутатів, директорка детально розповіла, скільки батьківських коштів має школа  і як вони витрачались та  поділилась деякими планами на новий навчальний рік. Так, торік загальна сума  батьківської плати за навчання  понад 200 учнів склала  128 тисяч.

 "На ці кошти ремонтувались класи і коридори школи,  їх витрачали на поїздки учнів на конкурси і фестивалі. – зазначила Леся Король. – Якщо ж  розмір батьківської плати зросте, вдасться накопичити вже 180 тисяч гривень, і на них теж є потреба. Приміром, у школі вже давно протікає покрівля, після дощів персонал буквально рятує приміщення від потопу, поновлюючи штукатурку і  покриття підлоги."

Переконливою була і відповідь стосовно того, чи не задорого це для батьків-  навчати   у школі, наприклад, двох дітей – в таких ситуаціях  плата за другу дитину у школі складає половину  вартості  навчання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Червоній Кам’янці розпочалося будівництво лікарської амбулаторії

 Також передбачено пільги для  дітей з неповних сімей, багатодітних тощо. Вичерпні відповіді і переконливі аргументи директора  були немарними- депутати проголосували за підвищення розміру батьківської плати у школі мистецтв, тож з уже з першого вересня тут платитимуть за навчання по-новому.. 

Фото: dmsh5.vgr.muzkult.ru

В Маловисківській ОТГ підняли плату за навчання в музичній школі
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований