18 травня 2024, субота

На Кiровоградщинi через АЧС перевіряли господарства

5ca2271bfe625c000839225f1772ab6a.jpg

У зв’язку зi складною епiзоотичною ситуацiєю в сусiднiх регiонах через реєстрацiю випадкiв африканської чуми свиней (АЧС) Головне управлiння Держпродспоживслужби в Кiровоградськiй областi вживає заходiв щодо недопущення занесення i поширення цього захворювання.
Про це повiдомляє прес-служба  головного управлiння Держпродспоживслужби в областi, iнформує Златопiль.
За участю Держпродспоживслужби областi проведено комiсiйнi обстеження 133 свинарських господарств на предмет дотримання вимог чинного законодавства. Спецiалiсти Держпродспоживслужби областi виявили порушення роботи господарств у закритому режимi, основнi з яких: вiдсутнiсть належної роботи санiтарно-пропускного режиму при входi-в’їздi до господарств, доступ стороннiх осiб; вiдсутнiсть або незабезпечення функцiонування дезбар’єрiв, дезкилимкiв; порушення в сферi утилiзацiї вiдходiв тваринного походження; вiдсутнiсть облiку надходження, застосування та списання лiкарських препаратiв, у тому числi бiопрепаратiв, вiдсутнiсть обладнання для їх зберiгання.
Керiвники свиногосподарств отримали рекомендацiї щодо усунення порушень та забезпечення належного рiвня бiобезпеки, а потiм вiдзвiтували про їх усунення на засiданнях державних надзвичайних протиепiзоотичних комiсiй (ДНПК), що вiдбулися в районах.
Ситуацiя залишається на контролi Держпродспоживслужби областi.
Довiдково. На сьогоднi в Українi зареєстровано 47 неблагополучних пунктiв по АЧС в 9 областях (Одеськiй – 14 пунктiв, Херсонськiй – 8, Донецькiй – 5, Київськiй – 6, Полтавськiй – 4, Сумськiй – 3, Черкаськiй – 3, Миколаївськiй – 3 та Рiвненськiй – 1).
 
На Кiровоградщинi через АЧС перевіряли господарства
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований