07 травня 2024, вівторок

Кіровоград: у пограбуванні бібліотеки підозрюють школяра?

Сьогодні вночі обікрали Кіровоградську бібліотеку-філію №5. Як повідомила кореспонденту Златополя завідуюча книгозбірні Світлана Котлярова, це вже друга крадіжка за останні два місяці. Перше проникнення сталося наприкінці грудня минулого року.
 
«Тоді злочинці винесли 3 нові комп’ютери, 3 плазмові монітори,  маршрутизатор для вай-фай та кольоровий принтер. Поцупили обладнання на суму близько 12-13 тисяч гривень. Цього разу винесли дріб’язок – невелику суму грошей (копійками та купюрами по 1-2 гривні), дорогий гаманець та зо два десятки кулькових ручок. Розтрощили кафедру, скинули на підлогу старенький монітор, збили сигналізацію» – перерахувала збитки Світлана Котлярова.
Саме сигналізація, припускають бібліотекарі і злякала крадіїв, адже новенький системний блок залишився. Крім цього, зловмисники зірвали замок на дверях котельні, одначе сам дорогий котел не встигли зрізати, як і газовий лічильник. Ще, аби проникнути в приміщення, злочинці зіпсували новеньке вікно, що коштує мінімум 2 тисячі гривень.
У цих двох крадіжках бібліотекарі підозрюють учня сусідньої школи №30. З ним сьогодні спілкувалися правоохоронці. На розмову пресу, безумовно, не пустили, однак бібліотекар читального залу Вікторія Соколова розповідає, що після першої крадіжки хлопчина приходив до них і був дуже нахабним, це ще більше укріпило підозри колективу.
У телефонній розмові нач. сектору зв’язків з громадськістю УМВС в області Віталіна Бевзенко зазначила, що офіційні заяви стосовно ходу слідства робити ще зарано, обставини злочину встановлюються. Більше обіцяли розповісти вже наступного тижня.
Тим часом директор Кіровоградської міської бібліотечної системи Світлана Тимків скаржиться, що правоохоронці не особливо напружуються виконувати свої обов’язки.
[widgetkit id=364]
Кіровоград: у пограбуванні бібліотеки підозрюють школяра?
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований