29 квітня 2024, понеділок

Кіровоград: бізнес під прикриттям благодійності

Приватний підприємець, власник декількох фірм, Подорожній Сергій Михайлович займає посаду голови Кіровоградської Обласної Організації Інвалідів. Але замість того, щоб опікуватись інвалідами, він використовує своє положення, щоб скуповувати державне майно, стверджують джерела автора публікації.
Не обов’язково бути юристом, щоб зрозуміти його афери. В більшості випадків схема проста – Сергій Михайлович пише лист від імені організації інвалідів з проханням виділити землю або об’єкти для створення робочих місць для інвалідів. Але в результаті ці об’єкти або землю купує безпосередньо ПП Подорожній С.М. або одна з його приватних фірм.
Його листи до влади повні стурбованості про долю інвалідів і нібито бажання допомогти. Ось, наприклад, цитата одного з таких листів, написаного на ім’я генерального директора державного підприємства «Схід ГЗК» – «Соціальна інтеграція людей з обмеженими фізичними можливостями у нашій державі передбачає не лише систему соціальної підтримки з боку держави, а передусім створення умов легальної зайнятості з гідною оплатою, можливості отримання безоплатних послуг у підборі роботи, допомогти з безробіттям. На заваді в пошуку роботи, крім фізичних бар’єрів, певна проблема для їх професійної інтеграції ще й неоднозначне ставлення до цієї категорії громадян. Ми тісно співпрацюємо з обласною та місцевою владою, маючи на меті підвищення зайнятості інвалідів, сприяння їх професійному навчанню, кваліфікації та працевлаштуванню». 
У листі Сергій Михайлович зазначає, що просить передати ці об’єкти у власність організації інвалідів з метою створення 50-и робочих місць для людей з обмеженими фізичними можливостями. Але певні документи свідчать, що Сергій Михайлович намагався привласнити частину шахти ще з 1998 року. Тоді, у 98-му, йому відмовили, керуючись незаконністю такого продажу. Та в 2009 році він купує ці об’єкти «з молотка». Цікаво, що в аукціоні брали участь лише два покупці – ПП Подорожній С.М. та «Енергія-2000», якою керує той же С.М.Подорожній. 
До речі, існує дві фірми: «Енергія-2000» та «Енергія». Назва майже та сама, але різниця суттєва. Так «Енергія-2000» – це колективне підприємство Кіровоградської організації інвалідів, а «Енергія» – це приватне підприємство, що належить Сергію Михайловичу. Постає питання – чи все добре із зором у наших чиновників? Невже по прикрій випадковості продавали «Енергії-2000», а продали «Енергії»? Хотіли допомогти інвалідам, а допомогли Сергію Михайловичу? Відповідь очевидна – всі все добре бачили, а отже у всіх був «свій інтерес». 
Така сама «прикра випадковість» сталася з будівлею, що знаходиться за адресою Шевченка, 3а. Сергій Михайлович подав прохання до обласної ради виділити будівлю організації інвалідів, з метою облаштувати майстерню з ремонту взуття. Але там чомусь знаходиться «Чудо-піч» і всі забули про десять робочих місць для інвалідів.Можливо, допомагає син, який, працюючи у військовій прокуратурі ще й встигає займатися бізнесом в одній із батьківських фірм?
За свою кар’єру Подорожній Сергій Михайлович розробив та опрацював безліч подібних афер. Існує маса документів, які це підтверджують. 
Чому ж при наявності купи документів, що підтверджують афери Сергія Михайловича і його зловживання своїм становищем, він спокійнісінько сидить на своїй посаді, а не в тюрмі?
Ми змінилися. Ми усвідомили більше року тому, що спроможні зламати бандитський режим і гідні цього. Хтось із вас скаже, що в країні війна і для того щоб навести порядок, треба країну спочатку хоча б зберегти. Але боротися з такими горе-благодійниками, як Подорожній потрібно вже зараз, інакше ми ніколи не переможемо!
Олесь Моторний
 
Кіровоград: бізнес під прикриттям благодійності
1 голос[ів]

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований