20 травня 2024, понеділок

Житель Кіровоградщини отримав 4 роки за сепаратизм

Жителя Олександрії, що на Кіровоградщині, який в соціальній мережі поширював заклики до сепаратизму, засудили на 4 роки умовно з випробувальним терміном 3 роки.Про це йдеться у вироку Олександрійського міськрайонного суду, пише Моя Олександрія.
 
Згідно з матеріалами слідства, 53-річний несудимий, розведений чоловік, будучи підключеним до інтернету через “Укртелеком”, створив у соціальній мережі ВКонтакте сторінку, на якій в травні-червні минулого року розмістив три відеоролика, які закликають до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захопленню державної влади.
Зокрема, перша відеозапис називається: “Вступай в збройні сили Донбасу!”, Друга – “Я вирушаю в Слов’янськ на захист Батьківщини !!”, третя – “Відправка добровольців на війну в Слов’янськ 15.06”.
Крім того, в ході огляду місця проживання були виявлені 16 патронів, запал ручної гранати типу УЗРГМ-2, корпус гранати РГД-5. Весь арсенал придатний до використання. Підсудний стверджує, що знайшов предмети в поліетиленовому пакеті в Олександрії на вулиці Говорова.
Суд визнав обвинуваченого винним за ч. 2 ст. 109 (Публічні заклики до насильницького повалення влади) і призначив йому покарання 3 роки позбавлення волі. Також суд засудив підсудного до 4-х років позбавлення волі за ч. 1 ст. 263 (Незаконне зберігання зброї). Остаточним покаранням суд визначив 4 роки позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки.
Зазначимо, це третій вирок, винесений за інтернет-сепаратизм в Олександрії. У вересні в аналогічній справі підсудний отримав 4 роки позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки і конфіскацією ноутбука. У листопаді – 3 роки з випробувальним терміном 3 роки та конфіскацією ноутбука.
Житель Кіровоградщини отримав 4 роки за сепаратизм
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований