19 квітня 2024, п’ятниця

Історія з Мазурком може повторитись у Кіровограді

Сумнозвісна історія з Мазурком може повторитися в Кіровограді. Охорона одного із супермаркетів через шматок м’яса вартістю в 31 гривню побила кіровоградця. За українським законодавством, дана крадіжка кваліфікується тільки як адміністративне правопорушення і навіть міліція в таких випадках не здійснює затримання. 
 
Постраждалий Олександр Кульбашин говорить, що отримував удари по всій площині голови. Від того залишились синці, гематоми, а на правій руці – виражені сліди від кайданок. Хлопець каже, що охоронці торгівельного центру почали застосовувати до нього силу, коли той неподалік сидів у літньому кафе.
Охорона торгового-розважального комплексу побиття заперечує. На думку охоронців, як видно і на відео, Олександр, у білому капелюсі, разом з товаришем взявши товар у м’ясному відділі, приховав його у власні речі біля холодильників з алкоголем. Хоча через низьку якість відео, підтвердити чи спростувати крадіжку поки важко.
{youtube}v=baRDeLaEUCs{/youtube}
Валентин Корсіков, начальник служби охорони торгівельно-розважального комплексу, каже: 
«Коли ці двоє зайшли на відділ алкоголю, один з них взяте раніше м’ясо сховав собі за пояс. Після чого пройшовши касову зону, люди не провели грошову операцію за м’ясо. Після від охорони супермаркету прозвучала пропозиція почекати співробітників міліції для подальшого розгляду, на що вони категорично відмовилися і намагалися піти у невідомому напрямку. Аби не допустити цього, охоронці затримали порушника до приїзду міліції”.
Олександр каже, що куди подів касовий чек і чи купував взагалі м’ясо – не пам’ятає. Після покупки з товаришем пішли у сусіднє кафе. Охоронці ж після почутої відповіді про відсутність касового чеку одразу почали лупцювати і тягти до службового приміщення у супермаркеті. Хлопець говорить, що все було настільки швидко, що навіть не встиг оговтатись. Заламавши за спину руки, п’ятеро охоронців, силоміць затягли хлопця з вулиці до службового приміщення вже в торгівельному центрі. Друзів до постраждалого не пускали. Хвилин за десять за викликом приїхав і наряд міліції. До цього, за словами хлопця, його били та обшукували:
«Коли міліція прийшла в кабінет, то вони відразу запитали, чому на мені кайданки. А один із охоронців каже, що то я сам на себе одягнув і такий побитий вже був.
За цим фактом вже відкрито кримінальне провадження за статтею 125 – легкі тілесні ушкодження. На думку юристів, застосування фізичної сили, згідно статті 16 про охоронну діяльність, дозволяється тільки у чотирьох випадках. І жоден з них не підпадає під вчинені дії охоронців даного супермаркету.
[widgetkit id=523]
Нині слідчі дії по даному випадку тільки розпочато, вони триватимуть кілька місяців. Що ж до постраждалого, то хлопець сподівається на справедливедливий суд і покарання винних
 
Історія з Мазурком може повторитись у Кіровограді
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований