26 квітня 2024, п’ятниця

У начальника МРЕВ Кіровограда – особняк і 5 автомобілів

Скільки сьогодні беруть за водійські права без здачі іспиту в Кіровоградському МРЕВ? І в чию кишеню йде навар? З'ясовувала Олена Бринза з телеканалу Інтер.
 
– Двоповерховий особняк за високим парканом. Тут своє родове гніздо облаштовує Анатолій Колодєєв – начальник Кіровоградського обласного сектора реєстраційно-екзаменаційної роботи. Скорочено – СРЕР. Тепер так називається МРЕВ.
"- На зарплату офіційну начальника МРЕВ можна так будуватися? – Ну, він не тільки начальник обласного МРЕВ. – Офіційно він – начальник обласного МРЕВ – Ну, у нього є додаткові доходи".
Про які додаткові доходи йдеться – не говорять. А ось колишні співробітники ДАІ, стверджують: офіційна зарплата начальника – всього близько чотирьох тисяч гривень. Але це так, дурниця, дані для декларації про доходи. Зате можна підзаробити на учнях-водіях.
"З групи за кожну здачу давали по 500-800 гривень. Помножити на 25 осіб, плюс людей ставлять таким тупик, в такі рамки, що хочеш, не хочеш, а він має здати", – розповідає колишній співробітник ДАІ Андрій Сергійчук.
Олег Коток сам очолював Кіровоградський МРЕВ. Вийшов на пенсію три роки тому. Розповів, що йому особисто нинішній обласний начальник встановлював план по хабарах.
"З приходом на посаду начальника відділу з контролю за роботою МРЕВ Колодеева Анатолія Миколайовича, значить, була організована схема з вимагання з його боку грошей з начальників МРЕВ всіх районних. План поборів – 30 тисяч на місяць", – розповідає пенсіонер ДАІ Олег Коток.
Про цю корупційну схему добре відомо і громадським діячам. Кажуть, всі питання можна вирішити за гроші. Через "свою людину". Ось – один з них на дорогому позашляховику. Нам представляється як Іванов. Мовляв, приїхав в особистих справах. Але тут його явно добре знають.
"Отримати права без грошей, без хабарів, без якихось посередників – це нереально. У середньому, наскільки я уточнював, зараз можна купити права взагалі не проходячи навчання в автошколі. У середньому зараз близько 6 тисяч гривень", – розповідає активіст руху "ДАІ – не ДАЙ" Андрій Соловйов.
Зараз начальник обласного СРЕР Анатолій Колодєєв у відпустці. На офіційному сайті УМВС його декларація відсутня. Про шикарну дачу і п'ять автомобілів, його керівництво запевняє, що не знає. І сам Колодєєв у них на хорошому рахунку.
"Як керівник – дуже хороший керівник, що знає роботу, робота ведеться на належному рівні", – запевняє заступник начальника управління ДАІ УМВС України в Кіровоградській області Дмитро Бриндзюк.
Документи, що розкривають корупційну схему в СРЕР з конкретними іменами і сумами, а також інформацію про те, хто кришує прибуткове місце, екс-співробітники ДАІ ще два місяці тому офіційно передали керівництву обласного Управління внутрішніх справ і в прокуратуру.
Там проводять службову перевірку і навіть відкрили кримінальне провадження за фактом викладених доказів. Але досі жоден з фігурантів корупційної схеми не відсторонений від посади.
{youtube}v=dlZ91ATciFk{/youtube}
 

У начальника МРЕВ Кіровограда – особняк і 5 автомобілів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований